День Незалежності 2024: хто може отримати виплати цього року
День Незалежності 2024: хто може отримати виплати цього року

День Незалежності 2024: хто може отримати виплати цього року

День Незалежності 2024: хто може отримати виплати цього року

Пояснення дали у Пенсійному фонді України.

Кожного року окремі категорії громадян можуть отримати одноразову виплату до Дня Незалежності України. В Пенсійному фонді України пояснили, хто та як може отримати додаткові кошти цього року.

 

В ПФУ зазначили, що порядок здійснення разової грошової виплати до Дня Незалежності України, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і “Про жертви нацистських переслідувань»,  затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2023 року № 1396 “Деякі питання соціального захисту осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, ветеранів війни та осіб, що працюють в спеціальних умовах”.

Механізм виплати цього року такий же, як був у 2023 році.

Пенсіонерам, які мають право на таку виплату, грошова допомога буде виплачена у серпні разом із пенсією – без додаткового звернення.

Ветеранам війни, які проходять службу / працюють та не є пенсіонерами, кошти буде спрямовано на небюджетні рахунки військових частин, установ, організацій, де такі громадяни проходять службу / працюють, на підставі поданих заявок, в т.ч. через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Тим, хто має право на виплату, не є пенсіонером та не проходить службу / не працює, для отримання допомоги потрібно подати до Пенсійного фонду України заяву (довільної форми). Виплату буде проведено за місцем проживання осіб на поточний рахунок в уповноваженому банку.

Перелік уповноважених банків — за посиланням.

Заявки / заяви на здійснення разової грошової виплати подаються до 1 серпня поточного року. Якщо можливість подати заявку / заяву у зазначений термін відсутня, це можна зробити до 1 жовтня 2024 року.

Нагадаємо, Пенсійний фонд України та Міністерство у справах ветеранів України реалізували експериментальний проєкт, який спрощує ветеранам війни, а також їхнім родинам процес звернення за житловою пільгою.

Источник материала
Поделиться сюжетом