Диверсію на російському кораблі "Серпухів" здійснив моряк, який перейшов на бік України
Диверсію на російському кораблі "Серпухів" здійснив моряк, який перейшов на бік України

Диверсію на російському кораблі "Серпухів" здійснив моряк, який перейшов на бік України

Диверсію на малому ракетному кораблі Балтійського флоту "Серпухів" здійснив колишній російський військовослужбовець, а нині доброволець легіону "Свобода Росії" із позивним "Гога". Про це 3 липня повідомили у телеграм-каналі добровольчого формування.

У проєкті ГУР "Хочу жити" розповіли, що матрос зв'язався з ними у 2023 році. Він здійснив диверсію 7 квітня. На територію України "Гога" потрапив у рамках окремої спецоперації.

«Серпухів» - малий ракетний корабель здатний нести ракети «Калібр» та «Онікс», якими Росія обстрілює Україну. Він був спущений на воду у 2015 році. Спікер ГУР Андрій Юсов на пресконференції в Укрінформі сказав, що корабель вивели з ладу щонайменше на пів року. Також Україна отримала секретну інформацію про Балтійський флот.

– Це перша наша операція на Балтійському флоті. Для ворога вона стала шоком і великою несподіванкою. Після цієї операції відбулися перестановки, розслідування, покарання у середині Балтійського флоту. Зрозуміло, що певні голови там полетіли, - заявив Юсов.

"Гога" прослужив у російському флоті 11 років. До диверсії на "Серпухові" надавав інформацію легіону "Свобода Росії". Він заявив, що став єдиним військовим на своєму кораблі, який виступив проти війни.

У проєкті "Хочу жити" розповіли, що за майже два роки роботи оперативники провели понад 300 спецоперацій щодо виведення людей через лінію фронту чи кордон із РФ.

Фото: t.me/legionoffreedom

  • Диверсія на "Серпухові" на території військово-морської бази в місті Балтійськ Калінінградської області відбулася 7 квітня. Наступного дня відео пожежі на кораблі опублікувало ГУР.
Теги по теме
Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом