Дружина не пережила звістки про його смерть. Згадаймо Олега Мєньшикова
Дружина не пережила звістки про його смерть. Згадаймо Олега Мєньшикова

Дружина не пережила звістки про його смерть. Згадаймо Олега Мєньшикова

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам’ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Олега Мєньшикова.

У селі Святопетрівське на Київщині поховали військового Олега Мєньшикова, родом із Лисичанська. Йому було 35 років. Про це повідомив Антон Овсієнко, Білогородський сільський голова.

Олег Мєньшиков – уродженець міста Лисичанськ на Луганщині.

Після школи здобув фахову освіту підземного слюсаря, 10 років працював на шахтах. Створив родину – одружився з коханою Ольгою, став батьком. Так звершилася мрія чоловіка – він дуже хотів, щоби в нього була саме донечка. Дитину назвали Анна.

У 2016 році став до оборони України у лавах 54-ої окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи. Пройшов АТО-ООС, був стрільцем-помічником гранатометника.

У 2016 році став до оборони України у лавах 54-ої окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи. Пройшов АТО-ООС, був стрільцем-помічником гранатометника
фото: Антон Овсієнко, Білогородський сільський голова, Facebook

Від початку повномасштабного вторгнення підрозділ бригади обороняв Мар’їнку на Донеччині. Востаннє Олег виходив на зв’язок із рідними, які ще залишалися в Лисичанську, 20 березня 2022 року.

«У мене бойове чергування, хочу поспати пару годин, і далі всю ніч на посту», – сказав Олег рідним.

Під ранок 21 березня позицію атакували ворожі танки. Олег встиг поцілити у танк із гранатомета і загинув від залпу у відповідь.

Після 10 днів невідомості про долю Олега рідні вибралися з Лисичанська, де точилися артилерійські бої та насувалися окупанти. 1 квітня вдалося виїхати останнім евакуаційним автобусом до Дніпра.

Після двох тижнів поневірянь родина опинилася у Святопетрівському, де небайдужі мешканці Білогородської громади запропонували дах над головою.

Працьовиті та дружні, рідні Олега почали облаштовувати нове життя та весь цей час шукали захисника. Були відомості, що він у російському полоні. Але врешті з’ясувалося, що воїн повернувся до України на щиті під час обміну тілами загиблих у вересні 2023 року.

Експертиза тривала вісім місяців, і весь цей час рідні не знали, що Олег зовсім поруч, у морзі Боярської лікарні. Продовжували відчайдушні пошуки, аж поки не отримали повідомлення по телефону та трохи згодом сповіщення сім’ї 11 червня 2024 року.

Цієї ж ночі пішла з життя дружина Олега – Ольга. Любляче серце, виснажене випробуваннями, не витримало. Тепер подружжя разом у засвітах.

Олегу Мєньшикову назавжди 35 років.

У невимовному сумі залишилися мама Світлана, батько Олег, брат Павло, донечка Анечка, якій лише 8 років, рідні, друзі, побратими.

Церемонія прощання відбулася 21 червня на кладовищі села Святопетрівське.

«Главком» долучається до хвилини мовчання. Ми вшановуємо памʼять усіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам’яті та схиляємо голови у скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам’ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави: усіх військових, цивільних та дітей, усіх, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села.

Источник материала
Поделиться сюжетом