Два нові опитування після дебатів принесли погані новини Байдену
Два нові опитування після дебатів принесли погані новини Байдену

Два нові опитування після дебатів принесли погані новини Байдену

Два нові опитування, проведені після "дуелі" президента Джо Байдена з Дональдом Трампом на дебатах, принесли невтішні новини для демократів та їхнього потенційного кандидата.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Politico.

Опитування, проведене Саффолкським університетом і USA TODAY, опубліковане у вівторок, показало, що Трамп випереджає Байдена на 3 відсоткових пункти у виборчому списку з шести кандидатів.

В опитуванні, проведеному місяць тому, обидва кандидати були на рівних.

Ще одне опитування, проведене SSRS для CNN, також показало, що Трамп має перевагу в 6 відсоткових пунктів над президентом, що не змінилося в порівнянні з попереднім опитуванням.

Однак 56% демократів і зареєстрованих виборців, що симпатизують демократам, відзначили, що їхня партія має кращі шанси на перемогу з іншим кандидатом, а не з Байденом.

В кампанії Байдена заявили, що інші опитування, включаючи внутрішні, показали, що після дебатів президент перебуває на рівні з Трампом чи випереджає його.

Також вони зауважили, що медійне висвітлення дебатів президента Барака Обами у 2012 році спричинило "велике, але тимчасове зниження в опитуваннях.".

Трохи більше ніж три чверті виборців у новому опитуванні CNN вважають, що Трамп краще виступив на президентських дебатах, порівняно з 23% за Байдена.

Виборці в опитуванні USA TODAY також вважають Трампа явним переможцем дебатів: 50% опитаних вважають, що колишній президент переміг, порівняно з 11% за Байдена.

28% не підтримали жодного з кандидатів.

Проте 44% тих, хто дивився президентські дебати, кажуть, що дебати не вплинули на їхнє рішення, за кого голосувати, згідно з опитуванням USA TODAY.

Приблизно третина каже, що вони збільшили ймовірність того, що вони проголосують за Трампа, тоді як 10% кажуть, що дебати схилили їх на бік Байдена.

Переважна більшість виборців – 75% – вважають, що демократи мають більше шансів виграти посаду президента у 2024 році, якщо хтось інший, а не Байден, буде номінантом від партії, згідно з опитуванням CNN.

За даними ЗМІ, серед лояльних до президента США Джо Байдена однопартійців наростають сумніви з приводу того, чи не буде програшним підходом повторно висувати його кандидатуру.

Источник материала
Поделиться сюжетом