Як РФ влаштувала наліт дронів по Україні в червні: що варто знати
Як РФ влаштувала наліт дронів по Україні в червні: що варто знати

Як РФ влаштувала наліт дронів по Україні в червні: що варто знати

Протягом червня РОВ поступально нарощували інтенсивність застосування fpv-дронів і за результатом місяця було отримано абсолютний рекорд для РОВ.

Застосування РОВ Shahed-131/136, fpv-дронів і ББ "Ланцет" у червні...

За червень 2024 року російські окупанти застосували 328 дронів-камікадзе Shahed-131/136, з яких 311 було збито. Періодичність застосування РОВ Shahed-131/136 являла собою протягом червня: за перший тиждень - 171 дрон-камікадзе, за другий тиждень - 54, за третій - 58, за четвертий - 45.

Тобто, надмірно активний перший тиждень був, найімовірніше, посиленим ефектом від постачання дронів-камікадзе з Ірану, а наступні три були рівномірним плануванням ударів з урахуванням наявних можливостей.

Крім того, настільки істотна різниця між першим і наступними тижнями червня свідчить і про відсутність систематизованого підходу до формування БК і здійснення регулярного терору, що, незважаючи на поновлення поставок з Ірану, змушує засумніватися в можливостях Росії наростити власне виробництво Shahed-131/136 до масових показників.

Червень, з урахуванням таких показників, не став рекордним місяцем за кількістю застосованих Shahed-131/136, а увійшов до списку середньостатистичних за інтенсивністю нальотів, у межах 350 +/- 10%.

Застосування РОВ fpv-дронів.

Протягом червня РОВ поступально нарощували інтенсивність застосування fpv-дронів і за результатом місяця було отримано абсолютний рекорд для РОВ - понад 7 000!

Протягом червня російські окупанти застосували понад 7 000 fpv-дронів! В принципі, як раніше я і прогнозував.

Середньостатистичний показник застосування fpv-дронів на добу у РОВ становить від 250 до 300.

Піковий показник застосування було зафіксовано в неділю, 28 червня, понад 550 fpv-дронів. До того, найінтенсивніший день застосування fpv-дронів був 12 червня, понад 450 протягом доби.

ББ "Ланцет".

Баражувальний боєприпас "Ланцет" упродовж червня не продемонстрував рекордів і зберіг середній показник застосувань за добу в межах 10 од і навіть менше.

Загалом, за червень, РОВ застосували ББ "Ланцет" щонайменше 250 разів.

Висновки.

Червень вкотре показав, що Росія не контролює процеси нарощування виробництва Shahed-131/136 самостійно і критично залежить від контрабандних поставок, а також поставок готової продукції з Ірану. Це вкотре свідчить про те, що сіяти паніку і розповідати про виробництво тисячі Shahed-131/136 на заводі в Татарстані може навіть консьєржка Роза Моісеївна, а оперувати адекватною інформацією можуть далеко не всі. Але, на жаль, хайп від Рози Мойсеївни заходить суспільству набагато краще, ніж зважена й адекватна інформація.

З іншого боку Росія стабільно і вельми інтенсивно нарощує застосування fpv-дронів, що відображається в чергових рекордних показниках за місяць.

Що ж до ББ "Ланцет", то можливості нарощування їхнього виробництва були вкрай переоцінені експертами середньої ноги, які рік тому влаштували паніку через пропагандистські репортажі, без елементарного розуміння технічних і технологічних можливостей Росії виробляти по тисячі або тисяч ББ "Ланцет". Фактично, протягом року, середній показник застосування ББ "Ланцет" не змінюється і залишається в межах 250. Не думаю, що найближчим часом він зміниться критично.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Источник материала
Поделиться сюжетом