8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Інтеграція SAP Ariba з Prozorro: як це вплине на систему медичного постачання України
Інтеграція SAP Ariba з Prozorro: як це вплине на систему медичного постачання України

Інтеграція SAP Ariba з Prozorro: як це вплине на систему медичного постачання України

Медичні закупівлі України (МЗУ), SAP, Prozorro та Zakupivli.pro інтегрували дві закупівельні платформи: Prozorro та SAP Ariba.

Інтеграція здійснюється через один із найбільших електронних майданчиків Zakupivli.pro – офіційного учасника системи державних закупівель Prozorro.

SAP Ariba є провідною світовою платформою для управління закупівлями, яка дозволяє компаніям ефективно управляти своїми закупівельними потребами від моменту їхнього виявлення до укладення та управління контрактом.

Мережа SAP Business Network об'єднує понад 8 мільйонів компаній з усього світу. Інтеграція з SAP відкриє українським підприємствам доступ до постачальників та закупівельників з різних країн світу і сприятиме збільшенню конкуренції у закупівлях.

"Ми раді вітати цю інтеграцію, яка розширює можливості для компаній брати участь у тендерах та впевнені, що ця співпраця надасть нові можливості для оптимізації та автоматизації закупівельних процесів у державному секторі України та відкриє нову сторінку в історії управління державними закупівлями в Україні", – підкреслює Ганна Мікулицька, керівна директорка SAP Ukraine.

Ця інтеграція є результатом цілеспрямованої стратегії Prozorro до відкритості та співпраці з іншими системами, а SAP – до об’єднання з публічними електронними торговельними майданчиками. Партнерство значно посилить прозорість і ефективність публічних закупівель в Україні, а також надасть нові можливості для оптимізації процесів і зменшення витрат для державних компаній.

Мета інтеграції – автоматизувати процес підготовки МЗУ закупівельної документації, вийти на новий рівень управління даними та оптимізувати ланцюг постачання медичних товарів, а також усунути бар'єри між українським та міжнародним ринком.

Інтеграція дозволяє зробити плавним процес взаємодії IT-ландшафту Медзакупівлі України з національною системою Prozorro: накопичувати детальну інформацію щодо закупівель всередині МЗУ та приймати рішення щодо закупівель на основі даних.

"Подібна інтеграція систем, як зараз зроблено з SAP Ariba, спрощує роботу і постачальників і замовників. — відзначає директор ДП "Прозорро" Микола Ткаченко. – Це позитивно впливає на ефективність закупівлі, оптимізує ресурси на підготовку як вимог, так і пропозицій. Останнє, своєю чергою, може забезпечити й кращі ціни в тендері, враховуючи, що туди закладені витрати на персонал, який залучений до підготовки пропозиції. Також зниження впливу людського фактора в більшості випадків сприяє покращенню якості результату".

За словами Ігоря Лисенко, керівника управління цифрової трансформації Медзакупівель України, команда МЗУ використовуєSAP Ariba як єдину платформу комунікацій з постачальниками, проведення ринкових консультацій, опитувань, укладання договорів тощо.

Таким чином, за допомогою Prozorro та SAP МЗУ зможуть забезпечувати прозорість закупівель і дотримання законодавчих вимог.

"Разом ці два інструменти поєднують синергійний та сталий ланцюжок процесів та даних для оперування найбільш точною real time інформацією та накопичення експертизи й інституційності для держави при проведенні закупівель. Це перший кейс, коли держава інтегрувала рішення світового рівня для автоматизації закупівель (SAP Ariba) з національною платформою (Prozorro), що має високий рівень довіри суспільства", – підкреслює Ігор Лисенко.

Інтеграція SAP Ariba та Prozorro через майданчик Zakupivli.pro відкриває можливості для інших українських компаній використовувати інтегровані сервіси Ariba-Prozorro.

Проєкт інтеграції реалізовано спільно зEBRD та Deloitte.

"Інтеграція Prozorro та SAP Ariba – це значний крок до вдосконалення закупівельних процесів в Україні. Завдяки оптимізації, автоматизації та підвищенню прозорості очікується суттєва економія коштів та зростання ефективності. Впевнений, що інтеграція матиме всебічний позитивний вплив як на державний сектор, так і на український бізнес загалом", — коментує Єгор Григоренко, партнер "Делойт" в Україні, керівник департаментів консалтингу та управління ризиками.

Довідково:

  • SAP Ariba – електронний торговельний майданчик для сучасного бізнесу. Більше 3,4 млн компаній, під'єднаних до Ariba Network, здійснюють торговельні угоди на суму понад 2,1 трлн дол. США. SAP Ariba надає абсолютно все необхідне для комерційної діяльності: від вибору джерела постачання та розміщення замовлень до виставлення рахунків й обробки платежів.
  • Prozorro – це онлайн-платформа, де державні та комунальні замовники оголошують тендери на закупівлю товарів, робіт і послуг, а представники бізнесу змагаються на торгах за можливість поставити їх державі. Усе, що відбувається на торгах, може побачити будь-хто на веб-порталі.
Источник материала
Поделиться сюжетом