Італія має намір відігравати провідну роль у майбутній відбудові України - посол
Італія має намір відігравати провідну роль у майбутній відбудові України - посол

Італія має намір відігравати провідну роль у майбутній відбудові України - посол

Італія має намір відігравати провідну роль у майбутній відбудові України і працює над організацією Конференції з відновлення України у 2025 році.

Про це йдеться у вітальному слові новопризначеного посла Італійської Республіки в Україні Карло Формози, оприлюдненому на сайті посольства, передає Укрінформ.

Дипломат зазначив, що Італія підтримує Україну на її шляху до вступу до Європейського Союзу, а також на шляху фундаментальних структурних реформ. У цьому контексті він нагадав, що посольство Італії цього року відіграє провідну роль через координацію Групи підтримки послів «Великої сімки» у Києві.

«Італія має намір відігравати провідну роль у майбутній відбудові України і з огляду на це ми працюємо над організацією Конференції з відновлення України у 2025 році», - зазначив Формоза.

Він відзначив, що між українським та італійським народами існує сильне почуття взаємної симпатії та спорідненості.

«Ми будемо примножувати ці надбання для подальшої інтенсифікації відносин між двома країнами», - запевнив посол.

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс прийняв копії вірчих грамот у новопризначеного посла Італійської Республіки в Україні Карло Формози.

Карло Формоза народився в Римі 28 березня 1963 року. Закінчив Вільний Міжнародний університет соціальних досліджень ім. Гвідо Карлі (LUISS) за спеціальністю “Політологія”.

Кар’єру у Міністерстві закордонних справ Італії розпочав у 1992 році в Генеральному управлінні з економічних питань, де займався питаннями країн Східної Європи (включаючи Україну) та Центральної Азії.

До призначення головою дипломатичної місії в Україні працював послом Італії у Португалії.

Фото: МЗС

Теги по теме
Украина Италия
Источник материала
Поделиться сюжетом