“Метелик” для воїнів-розвідників
“Метелик” для воїнів-розвідників

“Метелик” для воїнів-розвідників

/

У сучасній війні роль безпілотних авіаційних комплексів важко переоцінити. Ефективність застосування БПЛА ще більше зростає, коли в арсеналі є апарати різного типу – це дозволяє моментально реагувати на потреби бойового завдання. Саме для розв’язування комплексних задач і призначений проєкт “Загін “Метелики”, реалізовує який благодійний фонд “Україна в огні” разом з однодумцями. База – повнопривідний мікроавтобус з багажним відділенням, яке дозволяє одночасно перевозити БПЛА типу “крило”, мультикоптери – розвідувальні й ударні (з системою скидання боєприпасів і камікадзе). Наприклад, літак “Лелека-100” має достатньо великий радіус дії у чотири десятки кілометрів і тривалий час польоту, він знаходить ціль, після чого йде застосування ударного мультикоптера (FPV чи з “дроп-системою”).

“Загін “Метелики” – це не просто транспорт, а дійсно мобільна точка керування для екіпажів БПЛА. Автомобіль має відповідне обладнання – великий монітор для детального спостереження за полем бою; генератор і зарядна станція для безперебійного живлення; “Старлінк” для підімкнення до мережі інтернет; камуфляжні сітки для забезпечення малопомітності на місцевості.

Черговий такий мікроавтобус було споряджено завдяки допомозі компанії BAYADERA GROUP. Комплекс передали окремому розвідувальному полку, який має досвід користування уже декількома такими “метеликами”.

/

“БПЛА – чи не найважливіша техніка для розвідки. Дізнавшись про те, що проєкт допомагатиме саме розвідникам, ми відчули потребу долучитися до реалізації цієї дуже потрібної ідеї. Адже ця війна вимагає просунутих технологій, до яких належать і сучасні безпілотні авіаційні комплекси. Вважаємо, що саме якісне озброєння допоможе здолати підступного ворога. Компанія BAYADERA GROUP продовжує фокусуватися на адресній допомозі Збройним Силам України, і це наближає до перемоги та миру в нашій країні”, – вважає Світлана Шибецька, PR&Communications Manager BAYADERA GROUP.
“Ці транспортні засоби допоможуть нашому особовому складу більш якісно виконувати завдання за призначенням і нищити ворога. Від імені наших солдатів, сержантів, офіцерів дякую вам за цю допомогу”, – відзначив під час отримання ключів від “метелика” представник командування військової частини.

Нагадаємо, що “Загін “Метелики” – це не перший проєкт, який разом втілюють компанія BAYADERA GROUP і благодійний фонд “Україна в огні”. Раніше для забезпечення потреб військових на фронт був відправлений мобільний шиномонтаж (автобус з відповідним обладнанням). Разом до Перемоги!

Подробиці тут.

Источник материала
Поделиться сюжетом