На Буковині господарство збирає по два врожаї овочів
На Буковині господарство збирає по два врожаї овочів

На Буковині господарство збирає по два врожаї овочів

Близько 300 ангарів-теплиць особливої конструкції збудовано у селі Перебиківці Дністровського району на Буковині. У теплицях вирощують ранні овочі. Про це повідомляє techhoriculture, agronews.ua.

“У Перебиківцях Дністровського району вирощують усе: капусту ранню, середню, пізню, пекінську, броколі, цвітну, помідори різноманітних сортів, кабачки, баклажани, перець, цибулю, буряк столовий, моркву. Також – кукурудзу ранню солодку та полуницю. За сезон отримують два врожаї огірків та пекінської капусти”, – зазначив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Руслан Запаранюк.

Для зберігання продукції власники побудували сховища, яких налічується близько 90, в тому числі з холодильним обладнанням біля 20.

Голова облдержадміністрації Руслан Запаранюк підкреслив, що Перебиківці мають особливий мікроклімат завдяки річці Дністер, яка омиває село з трьох сторін. Температура тут завжди на 2-5 градусів вища, ніж у навколишніх районах, і відсутні сильні вітри. Це створює ідеальні умови для вирощування різноманітних культур.

Овочівництво забезпечує жителів села роботою, а в сезон збору врожаю робочі місця знаходять ще кілька сотень мешканців з інших сіл. Це одним з важливих напрямів сільського господарства Буковини, становлячи четверту частину обсягу виробництва продукції рослинництва в області.



Перегляди: 0
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны