Не лише "Місія нездійсненна". 5 фільмів, які найкраще розкривають Тома Круза як актора
Не лише "Місія нездійсненна". 5 фільмів, які найкраще розкривають Тома Круза як актора

Не лише "Місія нездійсненна". 5 фільмів, які найкраще розкривають Тома Круза як актора

Голлівудський актор Том Круз, найбільш відомий продюсуванням та зйомками у серії фільмів "Місія нездійсненна", вже 43 роки "крутиться" в акторській тусовці. Вперше на екранах його побачили ще в 1981 році у маловідомій картині "Нескінченне кохання", а тепер фанати з нетерпінням чекають виходу восьмої частини франшизи всесвітньовідомого пригодницького бойовика.

Том Круз має настільки блискавичну кар'єру, що навіть отримав визнання від принца Уельського Вільяма. Зокрема, Forbes назвав його одним з найбільш високооплачуваних голлівудських акторів. 62-річна зірка 3 липня святкує своє день народження, тому OBOZ.UA вирішив пригадати найяскравіші фільми за його участі.

Людина дощу (1988)

Том Круз грає у фільмі роль Чарлі Беббіта, молодого та егоїстичного бізнесмена, який дізнається, що його батько, з яким він був у сварці, помер і залишив весь свій статок у спадок другому сину Реймонду, про існування якого Чарлі раніше навіть не здогадувався. Реймонд є аутистом із надзвичайними математичними здібностями, але з обмеженими соціальними навичками, тому головний герой спочатку бачить у ньому лише засіб для отримання спадщини. Проте поступово Чарлі починає розуміти й цінувати свого брата, що змінює його ставлення до життя та людей навколо.

Із широко заплющеними очима (1999)

Фільм заснований на повісті "Оповідання сну" австрійського письменника Артура Шніцлера. У головних ролях знялися Том Круз (доктор Білл Гартфорд) та Ніколь Кідман (його дружина Еліс), які на той час були подружжям у реальному житті.

Сюжет фільму розгортається навколо шокуючого відкриття про глибоко приховані бажання та таємниці. Після того як його дружина Еліс зізнається в тому, що мала еротичні фантазії про іншого чоловіка, Білл занурюється у світ таємних сексуальних ритуалів і починає переосмислювати свої власні уявлення про вірність.

Останній самурай (2003)

Сюжет розгортається навколо американського військового офіцера Нейтана Олгрена, який бере участь у Громадянській війні в США і якого втягнули у конфлікт в Японії. Його завданням є допомогти уряду Японії придушити повстання самураїв, які виступають проти модернізації й західного впливу. Саме тоді головний герой, якого грає Том Круз, починає розуміти й поважати культуру та кодекс честі самураїв, змінюючи свої погляди й знаходячи в цьому новий сенс життя.

Війна світів (2005)

У фільмі "Війна світів" Том Круз і Дакота Феннінг грають роль батька Рея Ферр'є та його доньку Рейчел, які намагаються врятуватися від прибульців, які прилетіли на Землю знищити людей.

Коли інопланетні машини починають руйнувати все на своєму шляху, Рей бере на себе відповідальність за порятунок своїх дітей. Протягом фільму він робить усе можливе, щоб захистити їх і знайти безпечне місце.

До слова, із Дакотою Феннінг актор досі має теплі стосунки й вже 19 років поспіль дарує її на день народження один і той самий подарунок.

Світ забуття (2013)

Стрічка розповідає про далеке майбутнє, в якому Земля стала непридатною для життя, і люди переселилися за хмари. Головні ролі у фільмі виконують Том Круз, Ольга Куриленко, Морган Фріман і Андреа Райзборо.

Том Круз грає роль Джека Гарпера, одного з останніх людей, які залишилися на Землі після того, як планета була знищена війною з інопланетянами. Дія фільму відбувається у 2077 році, коли більшість людства евакуйовано на Титан. Джек працює техніком, який обслуговує дрони, що захищають величезні машини-збирачі ресурсів на спустошеній Землі. Тоді йому починають дошкуляти сни із жінкою, яку він ніколи в житті не бачив.

Раніше OBOZ.UA писав про п'ять найкращих фільмів з акторкою Ніколь Кідман, володаркою премій "Оскар", "Еммі" та "Золотий Глобус".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом