Пентагон посилить кіберзахист секретних військових супутників у космосі
Пентагон посилить кіберзахист секретних військових супутників у космосі

Пентагон посилить кіберзахист секретних військових супутників у космосі

Пентагон ініціював програму для зміцнення співпраці армії США з комерційною космічною індустрією. Мета ініціативи — інтеграція комерційного обладнання у військові космічні операції, включно зі стратегічними супутниками та іншими типами апаратури. На думку відомства, це дозволить підвищити кібербезпеку супутників, що працюють виключно на військові потреби.

Міністерство оборони США впевнене, що нова ініціатива Commercial Augmentation Space Reserve (CASR) підвищить національну безпеку США і забезпечить конкурентну перевагу країни в космосі. У деяких випадках комерційний сектор розвивається швидше за державні структури, що ставить уряди перед вибором: використовувати спеціалізовані, але можливо застарілі системи для захисту своїх супутників або застосовувати більш передові комерційні компоненти. Однак, комерційне обладнання може бути менш дослідженим з погляду вразливості до кібератак.

Попри потенційні ризики, військові США впевнені, що CASR надасть їм передові стратегічні можливості, а ризики вдасться мінімізувати, уникаючи надмірної залежності від одного постачальника. Програма прагне розширити коло комерційних постачальників для військових потреб, що також несе в собі ризики, адже деякі компанії можуть не впоратися з вимогами військових контрактів або зіткнутися з фінансовими проблемами.

Одним із пріоритетів стратегії є підвищення кібербезпеки, оскільки США є привабливим ринком для глобальних гравців космічної індустрії. CASR спрямована на залучення більшої кількості міжнародних компаній до участі в ініціативі. Стійкість до кібератак у космічній галузі не завжди була пріоритетом для США, тож знадобиться час, щоби для американських оборонців це стало повсякденною практикою.

Источник материала
Поделиться сюжетом