Пентагон розкрив вміст нового оборонного пакету для України
Пентагон розкрив вміст нового оборонного пакету для України

Пентагон розкрив вміст нового оборонного пакету для України

Новий пакет військової допомоги Україні міститиме озброєння й техніку на $150 млн в межах фінансування за президентськими повноваженнями, а також понад $2,2 млрд з фонду Ініціативи сприяння безпеці України.

Про це повідомило Міністерство оборони США, передає Укрінформ.

«Це (додаткова допомога Україні у сфері безпеки – ред.) включає, в тому числі, ухвалення пакету за президентськими повноваженнями (PDA) вартістю до $150 мільйонів для надання Україні ключових можливостей», - зауважили в оборонному відомстві США.

Передбачається, що в Україну будуть поставлені ракети для ЗРК HAWK, боєприпаси для HIMARS, артснаряди калібрів 155 мм і 105 мм; мінометні снаряди 81 мм; протитанкові системи TOW, Javelin і AT-4; боєприпаси до стрілецької зброї та гранати.

Крім того, ЗСУ отримують обладнання та боєприпаси для підривних робіт; тактичні транспортери, аеронавігаційні системи та обладнання для забезпечення діяльності літаків; а також запчастини, техобслуговування та інше допоміжне обладнання.

Паралельно США виділяють близько $2,2 млрд в межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), які підуть на закупівлю для України ракет-перехоплювачів для систем ППО Patriot і NASAMS. Причому, їхня доставка буде прискорена – за рахунок перенесення на пізніший термін замовлень для інших країн, як про це раніше заявляв президент США Джо Байден.

«Сполучені Штати продовжать працювати разом із близько 50 членами Альянсу та партнерами, щоб гарантувати, що відважні оборонці України отримають критичні можливості, необхідні для боротьби з російською агресією»,- підкреслили в оборонному відомстві США.

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім раніше в середу оголосив про виділення додаткового пакету значної допомоги Україні.

Источник материала
Поделиться сюжетом