Президент Фінляндії закликав Європу перейти до «економіки воєнного часу»
Президент Фінляндії закликав Європу перейти до «економіки воєнного часу»

Президент Фінляндії закликав Європу перейти до «економіки воєнного часу»

Країнам Європи необхідно перейти до «економіки воєнного часу», об'єднати замовлення на озброєння та розвивати оборонну промисловість у довгостроковій перспективі.

Як передає Укрінформ, про це заявив президент Фінляндії Александр Стубб, повідомляє The Japan Times.

«За його словами, Європі потрібно перейти до економіки воєнного часу, об’єднуючи замовлення на боєприпаси та зброю, щоб дати своїй оборонній промисловості довготермінову перспективу», - йдеться у повідомленні.

Стубб також зазначив, що Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) також має «вийти за межі своїх червоних ліній» та енергійніше фінансувати військову промисловість.

Ще Європа повинна створити посібник щодо того, як протистояти гібридним атакам, сказав президент Фінляндії.

Він передбачатиме як плани запуску систем після атак, так і оптимізацію комунікацій, щоб створити єдиний фронт проти Кремля.

Кібератаки, глушіння GPS, порушення повітряного простору та використання зброї імміграції - деякі форми російської гібридної війни, якої Фінляндія зазнала лише впродовж останніх місяців разом із більшістю інших країн східного флангу НАТО, зазначив президент країни.

Як повідомлялося, президент Фінляндії Александр Стубб на пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом заявив, що сторони не розглядають можливість відправки військ в Україну.

Фото: ОП

Теги по теме
Россия война Европа
Источник материала
Поделиться сюжетом