Про кого кажуть "горобці в голові цвірінькають": мало хто знає правильну відповідь
Про кого кажуть "горобці в голові цвірінькають": мало хто знає правильну відповідь

Про кого кажуть "горобці в голові цвірінькають": мало хто знає правильну відповідь

У таких випадках також кажуть "вітер у голові грає" або "вітер в голові свище", а також "зайчики у голові стрибають".

Чи доводилося вам колись чути, як про якусь людину казали, що у неї "в голові горобці цвірінькають"? Такий вислів можна почути нерідко, проте не усім відомо, яке точно значення воно має.

Про те, яке значення має такий вислів та у яких випадках його правильно використовувати, розповіла автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній.

"Як гадаєте, про яку людину кажуть, що у неї "в голові горобці цвірінькають"? Неважко здогадатися, що йдеться про легковажну, несерйозну і безтурботну людину", – зазначила вона.

Багній також додала, що ще в таких випадках кажуть "вітер у голові грає" або "вітер в голові свище", а також "зайчики у голові стрибають".

Дивіться відео з поясненням, що означає "горобці в голові цвірінькають":

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Також раніше Ольга Багній розповіла, що означає "гріти чуба". Такий вислів насправді зовсім не про "чуб" – справжнє значення здивує багатьох людей.

Нагадаємо, раніше Ольга Багній розповіла, як правильно – "кіломЕтр" чи "кілОметр"? Часто у цьому слові використовується неправильний наголос. Але дуже легко запам’ятати правило, як наголошувати це слово.

Вас також може зацікавити:

Источник материала
Поделиться сюжетом