Розпочалася реєстрація на вступні випробування в бакалаврат: що треба знати абітурієнтам
Розпочалася реєстрація на вступні випробування в бакалаврат: що треба знати абітурієнтам

Розпочалася реєстрація на вступні випробування в бакалаврат: що треба знати абітурієнтам

В Україні 3 липня розпочалася реєстрація на вступні випробування в бакалаврат. Вона триватиме до 10 липня для бюджетної форми та до 25 липня – тільки на контрактну. Подати заяву можна в електронному кабінеті абітурієнтів.

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки (МОН) на офіційному сайті. Освітнє відомство звернуло увагу, що вступні випробування не є заявами на вступ, адже це різни типи реєстрації. Тож, якщо абітурієнт вступає за співбесідою або творчим конкурсом, він має подати обидва варіанти документів в електронному кабінеті.

"Зверніть увагу: заяви на вступні випробування НЕ є заявами на вступ. Це різні типи заяв. Тож якщо ви вступаєте за співбесідою або творчим конкурсом, вам треба подати обидва ці типи заяв в електронному кабінеті", – йдеться у розʼясненні.

МОН підкреслило, що заяви на вступні випробування дають можливість взяти участь у співбесідах та творчих конкурсах, а після їхнього складання – подати заяви на вступ до закладу вищої освіти. Для цього абітурієнтам в особистих кабінетах потрібно обрати модуль "Подача заяв на вступ". Зробити це можна буде з 19 липня.

Раніше OBOZ.UA писав, що Верховна Рада ухвалила в другому читанні Закон про розвиток індивідуальних освітніх траєкторій. Згідно з документом, студенти зможуть закінчувати бакалаврську програму за три роки, замість чотирьох. Крім того, навчання можна буде поєднувати з роботою та освітою за кордоном.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом