Агентка ФСБ намагалася завербувати коригувальників на Сумщині
Агентка ФСБ намагалася завербувати коригувальників на Сумщині

Агентка ФСБ намагалася завербувати коригувальників на Сумщині


Служба безпеки затримала жінку на гарячому, коли агентка ФСБ знімала один з об’єктів на відео.


Служба безпеки затримала агентку ФСБ Росії, яка намагалася завербувати коригувальників на Сумщині. Про це пресслужба СБУ в середу, 3 липня.
 
Головним завданням фігурантки був збір геолокацій та актуальної інформації про місцеві підприємства оборонно-промислового комплексу.  Для цього жінка регулярно об’їжджала місцевість, а також “втемну” випитувала потрібну їй інформацію у своїх знайомих під час побутових розмов.
 
Також вона намагалася встановити контакти з колишніми та діючими працівниками оборонних заводів. У разі виявлення “однодумців” агентка планувала залучити їх до власної мережі інформаторів і запропонувати гроші від ФСБ.
 
Служба безпеки затримала її на гарячому, коли агентка ФСБ знімала один з об’єктів на відео.
 
Зрадницею виявилася колишня медсестра, ідеологічна прихильниця рашизму. Жінка підтримувала зв’язки зі своїми родичами, які проживають у Росії та підтримують збройну агресію проти України.
 
Саме через родичів ФСБ дистанційно завербувала фігурантку та визначила їй куратора. Його особу вже встановлено Службою безпеки. Ним виявився кадровий співробітник одного з регіональних управлінь ФСБ.
 
Для комунікації між собою російський спецслужбіст та його агентка використовували анонімний чат у месенджері. При обшуку у затриманої вилучено мобільні телефони із доказами злочинних дій.
 
Слідчі СБУ повідомили жінці про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.
Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.
 
Нагадаємо, напередодні СБУ нейтралізувала агентурну групу ФСБ, яка діяла в Одесі. До складу ворожого осередку входило двоє військових та їхня спільниця.

Раніше Служби безпеки затримала керівника одного з відділів Хмельницької міськради, який працював на ФСБ. 



Теги по теме
СБУ ФСБ
Источник материала
Поделиться сюжетом