Сезон кавунів розпочався: скільки коштують
Сезон кавунів розпочався: скільки коштують

Сезон кавунів розпочався: скільки коштують

Перші українські кавуни цього сезону вже з'явилися на ринках. Проте відпускні ціни на перші партії в середньому на 11% вищі, ніж на початку минулого року, сягаючи 20-26 грн/кг.  

Аналітики EastFruit пояснюють підвищення цін обмеженою пропозицією, оскільки збір врожаю розпочався лише у південних областях та Закарпатті. Цьогорічний сезон кавунів розпочався на кілька тижнів раніше, ніж торік.

Очікується, що масовий продаж кавунів в Україні розпочнеться ближче до середини липня. Однак, фермери припускають можливість різкого зниження цін найближчим часом у зв'язку зі збільшенням пропозиції на ринку.

На Житньому ринку у Житомирі кавуни та дині вже можна придбати за ціною від 40 до 60 гривень за кілограм. За словами продавця Григорія ці кавуни вирощені в Білгород-Дністровському районі Одеської області, де вони дозрівають трохи швидше.

«Цього року гарний врожай кавунів. Засаджені величезні плантації в Одеській та Херсонській областях. На Закарпатті, кажуть, теж цього року висадили чимало кавунів. Думаю, ближче до серпня вони стануть дешевшими,» – розповів продавець Григорій.

Достиглий кавун
Фото: Юлія Хоменко, glavcom.ua

Також кавуни вже достигли у деяких жителів Житомирщини. 

Достиглий кавун
Фото: Юлія Хоменко, glavcom.ua

У супермаркетах Novus кавуни можна придбати за ціною від 29,90 грн/кг, у Сільпо грецькі кавуни коштують від 39 грн/кг, а в Auchan – від 39,90 грн/кг. 

Источник материала
Поделиться сюжетом