Стартувала реєстрація на щорічний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України»
Стартувала реєстрація на щорічний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

Стартувала реєстрація на щорічний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

В Україні стартувала реєстрації на сьомий забіг в пам'ять про загиблих захисників та захисниць “Шаную воїнів, біжу за героїв України”.

Про початок реєстрації на забіг оголосили під час пресконференції в Укрінформі.

"Цього року реєстрація відбувається централізовано, онлайн. На цей забіг також можуть зареєструватися за кордоном. Ми у співпраці з МЗС розіслали посилання на посольства, які поширюють його, щоб була можливість долучитися як українцям, які перебувають в інших державах, так і іноземцям", - сказав заступник міністра у справах ветеранів Фархад Фархадов.

Він зазначив, що цей забіг є не тільки документальною реалізацією державної політики вшанування пам'яті, а й практичною її реалізацією. За його словами, забіг направлений на висловлення вдячності родинам загиблих, на фізкультурно-спортивну реабілітацію, на популяризацію серед ветеранів війни та військовослужбовців спорту, патріотичне виховання української молоді.

Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова зауважила, що цього року до заходу долучаться військовослужбовці з різних підрозділів ЗСУ.

Вона наголосила, що з кожним роком забіг поширюється на інші держави, в різних країнах люди долучаються до цього заходу. "Це є важливим інструментом поширення ідеї необхідності підтримки України для політики інших країн", - сказала Калмикова.

Реєстрація триватиме з 3 липня до 13 серпня.

Проведення патріотичного забігу заплановане на суботу, 31 серпня. Кожен учасник має пробігти обрану ним дистанцію (2 км, 5 км або 10 км) із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за територіальну цілісність України у період з 2014 по 2024 роки та поділитися життєписом Героя з тегами #БіжуЗаГероя2024 та #забіг2024 у соціальних мережах.

Зареєструватися на забіг можна за посиланням.

Як повідомлялося, перший забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» пройшов у 2018 році. Ініціаторами забігу стали Олег Дурмасенко, Таїсія Братасюк і Дмитро Примаченко.

У 2021 році забіг стартував на Майдані Незалежності та пройшов Хрещатиком. Вже у 2021 році головною вулицею Києва та іншими центральними вулицями всіх областей України пробігли майже тисяча осіб.

У 2022 році захід набув міжнародної підтримки. За наших героїв бігли в США, Фінляндії, Грузії, Канаді тощо. Вже у 2022 році до заходу долучилося більше 7 тисяч осіб.

У 2023 році на забіг зареєструвалося 6341 учасник, пів тисячі з яких - за кордоном.

Источник материала
Поделиться сюжетом