У Європі вимагають відміни заборону на автомобілі з ДВС
У Європі вимагають відміни заборону на автомобілі з ДВС

У Європі вимагають відміни заборону на автомобілі з ДВС

За повідомленням агентства Reuters, Європейська народна партія (ЄНП), найбільша законодавча група в Європейському парламенті, представила проект, що передбачає відмовитися від запланованої з 2035 року відмови від автомобілів із ДВЗ.

ЄНП отримала найбільшу частку серед усіх депутатських груп на виборах до Європейського парламенту минулого місяця, набравши 188 із 720 законодавців, зміцнивши свій вплив у асамблеї ЄС. На зустрічі в Португалії цього тижня представники ЄНП обговорюють проект із зміни пріоритетів на наступний п’ятирічний термін повноважень європейського парламенту. Проект включає “перегляд правил скорочення викидів CO2 для нових автомобілів та фургонів, щоб дозволити використання альтернативних видів палива з нульовим рівнем викидів після 2035 року”.

Нагадаємо, що минулого року ЄС ухвалив резолюцію про заборону продажу у 2035 році нових автомобілів, що працюють на бензині та дизельному паливі. Європейська комісія, однак, зобов’язалася дозволити продаж нових автомобілів, які працюють на синтетичному паливі (e-Fuel), яке можна використовувати в автомобілі з ДВЗ замість бензину та після 2035 року. Цю умову поставили представники Німеччини.

e-Fuel – вид палива, який одержують за допомогою електроенергії з відновлюваних джерел. В основному є бутанол, біодизель, водневе паливо, спирти і вуглецевмісні гази (метан і бутан).

ЄНП не уточнила, яким чином вона хотіла б змінити політику викидів CO2 у автомобілях. У законопроекті сказано, що група хоче переглянути заборону на ДВЗ та підтримує розробку передових технологій для двигунів внутрішнього згоряння.

Источник материала
Поделиться сюжетом