У МЗС прийняли копії вірчих грамот у нового посла Італії в Україні
У МЗС прийняли копії вірчих грамот у нового посла Італії в Україні

У МЗС прийняли копії вірчих грамот у нового посла Італії в Україні

Заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс прийняв копії вірчих грамот у новопризначеного посла Італійської Республіки в Україні Карло Формози.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ, передає Укрінформ.

Зазначається, що заступник міністра привітав посла з початком його дипломатичної місії в Києві та висловив вдячність Італії за всебічну допомогу Україні на тлі повномасштабної агресії з боку РФ. Формоза зі свого боку підтвердив наміри Італії й надалі підтримувати Україну в боротьбі за відновлення суверенітету та територіальної цілісності.

«Сторони детально обговорили подальші кроки з метою посилення систем протиповітряної оборони та пришвидшення постачання озброєння і військової техніки для потреб Збройних сил України», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

У ході зустрічі було узгоджено подальші кроки зі взаємодії в контексті італійського головування в «Групі семи», а також у рамках участі Італії у проєктах з відновлення України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Чехії Петр Павел у вівторок, 2 липня, прийняв вірчі грамоти від новопризначеного посла України в ЧР Василя Зварича.

Фото: МЗС

Теги по теме
МИД Украины Италия
Источник материала
Поделиться сюжетом