У Німеччині готові страйкувати близько 27 молочних компаній
У Німеччині готові страйкувати близько 27 молочних компаній

У Німеччині готові страйкувати близько 27 молочних компаній

За даними місцевої профспілки робітників харчової промисловості, у молочній промисловості Німеччини в Баварії планується «подальша ескалація» протестів. Про це повідомляє Інфагро, пише agronews.ua.

Gewerkschaft Nahrung-Genuss-Gaststätten (NGG) повідомила, що другий раунд переговорів щодо заробітної плати з 27 молочними компаніями, включаючи Danone, Ehrmann і Nestlé, у Баварії, минулого тижня провалився після приблизно 12 годин переговорів.

Профспілка опублікувала повідомлення про «попереджувальні страйки» минулого тижня, коли оголосила про страйк на молочному заводі Вюрцбурга, а потім кількагодинний страйк на першій зміні на заводі Danone в Оксенфурт-Госмансдорфі.

Як повідомляє німецьке видання Main Post, до заклику до страйку приєдналися близько 50 співробітників. До 27 компаній входять Andechser Molkerei, Bauer, Bergader, BMI, Edelweiss, Goldsteig, Hochland, Karwendel, Meggle, Stegmann і Zott.

У NGG повідомили, що роботодавці пропонували підвищення зарплати на 4%.

Мустафа Оз, головний учасник переговорів і регіональний голова NGG Bayern, сказав: «Це незрозуміло і неймовірно, що в галузі, яка є економічно дуже успішною, дуже великі кошти інвестуються в заводи, фіксується рекордне зростання продажів і є велика нестача персоналу. Працівники ображені запропонованим підвищенням зарплати. На жаль, це означає, що подальша ескалація неминуча».

Портал Just Food, який звертався до Danone, Ehrmann і Nestlé, щоб отримати коментарі щодо страйку, повідомляє, що «готовність страйкувати тут і по всій Баварії висока. Це зміцнює позицію профспілок у переговорах».

Минулого місяця співробітники компаній Nestlé, Zentis і Carl Kühne у німецькому регіоні Північний Рейн-Вестфалія також оголосили про ймовірність нових страйків. Страйки почалися на двох підприємствах Zentis в Аахені 15 травня, коли 150 співробітників влаштували двогодинний страйк через суперечку про оплату праці.



Перегляди: 0
Теги по теме
Германия
Источник материала
Поделиться сюжетом