В Англії покажуть виставу, яку ніхто не грав з 1671 року
В Англії покажуть виставу, яку ніхто не грав з 1671 року

В Англії покажуть виставу, яку ніхто не грав з 1671 року

У Кентерберійському університеті Крайст-Черч зіграють п'єсу The Amorous Prince or The Curious Husband англійської письменниці XVII століття Афри Бен. Цей твір востаннє ставили в театрі ще у 1671 році. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на BBC.

Режисерка вистави Наталі Кокс каже, що п'єса була «надто суперечливою» для того часу.

«Деякі речі вона висміювала, наприклад маскулінність, що не відповідало тодішнім поглядам суспільства на те, що мало бути на сцені», – сказала Кокс.

Раніше п'єсу зіграли лише один раз. Вона розповідає історію двох чоловіків: Фредеріка, який вірить, що може займатися сексом з будь-якою жінкою, яку забажає, та Антоніо, який просить друга перевірити вірність його дружини.

Показ п'єси є частиною ширшого проєкту університету, який вивчає життя та творчість Афри Бен. Мистецький простір The Beaney також показує експонати з низки колекцій до 18 серпня, які документують шпигунство, радикальний фемінізм і політику XVII століття.

П'єсу гратимуть декілька днів – з 2 до 4 липня, квитки на всі покази розпродані.

Письменниця Афра Бен народилася в Кентербері. У Кентерберійському університеті Крайст-Черч її вважають першою жінкою в Великій Британії, яка заробляла письменництвом.

Крім того, Бен була перекладачкою, поетесою, драматургинею та навіть шпигункою англійської корони.

Источник материала
Поделиться сюжетом