Вдарить рекордна температура до +40: синоптик попередила про небезпечну погоду
Вдарить рекордна температура до +40: синоптик попередила про небезпечну погоду

Вдарить рекордна температура до +40: синоптик попередила про небезпечну погоду

Спекотна погода накриє всю країну, при цьому опадів буде мало.

Погода в Україні у липні буде спекотною, а в окремих регіонах навіть будуть умови для посухи.

У деяких регіонах температура повітря навіть досягатиме +40 градусів, такі температурні показники особливо можливі у центрі та на півдні нашої держави. Про це розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Анжеліка Ганчук, повідомляє NV.

Вона зазначила, що найближчим часом не варто очікувати послаблення спеки. Липень буде спекотним.

"На жаль, істотного полегшення ми спостерігати не будемо — поки що очікуємо доволі спекотний липень", – зазначила Ганчук.

За її словами, найнижчі температури найближчим часом будуть на заході, а також у Житомирській та Вінницькій областях –там стовпчики термометрів показуватимуть від +20 до +29 градусів. А от на півночі та в більшості центральних областей буде +29…+34 градуси.

"Найспекотнішим залишатиметься південь та схід, а також Дніпропетровська й Кіровоградська області: тут фіксуватимуться значення понад +30 градусів вдень, а в окремих місцях і понад +35", – попередила синоптикиня.

При цьому вона уточнила, що коли температура повітря перевищує +35, це вважається сильною спекою, що небезпечна для здоров’я людей.

Ганчук зазначила, що вірогідність дощів є, проте поле високого тиску і антициклони із заходу та сходу водночас стримують циклони із півночі та півдня. За словами синоптикині, по Україні до п’ятниці включно очікуються короткочасні зливові дощі, але дуже локальні. 3-4 липня вони будуть переважно на заході, а 5 липня частково також на півдні та лівобережній частині країни.

"Початок наступного тижня у нас буде дуже спекотним, а в середині тижня температура наближатиметься до +40, особливо це стосується центру та півдня нашої країни", – звернула увагу синоптикиня.

Вона зазначила: вже очевидно, що липень буде спекотнішим за норму, варто бути готовими до температурних рекордів.

"Принаймні впродовж перших двох тижнів липня ми, на жаль, не зможемо позбутися спеки. Є вірогідність, що наприкінці наступного тижня надійде незначне полегшення, тобто зниження температури та дощі", зазначила Ганчук.

Погода в Києві на липень 2024/ meteoprog

Погода в Україні – останні новини

Раніше повідомлялося, що українські регіони накриває нова буря. Синоптики попереджають про те, що у багатьох областях України буде дощова погода.

Також раніше повідомлялося, що почалася неймовірно сильна магнітна буря – Україну атакував новий майже 6-бальний шторм. Ця магнітна буря може негативно позначитися на здоров'ї людини.

Вас також може зацікавити:

Источник материала
Поделиться сюжетом