Вилучили "товару" на понад 3,5 млн грн: у Києві СБУ та поліція викрили дві нарколабораторії. Фото і відео
Вилучили "товару" на понад 3,5 млн грн: у Києві СБУ та поліція викрили дві нарколабораторії. Фото і відео

Вилучили "товару" на понад 3,5 млн грн: у Києві СБУ та поліція викрили дві нарколабораторії. Фото і відео

У Києві співробітники СБУ та Нацполіції знешкодили дві нарколабораторії. Під час обшуків правоохоронці вилучили "товару" на понад 3,5 млн грн.

Про це повідомили в пресслужбі ГУ Служби безпеки України в столиці та області. Підозрюваним загрожує покарання у виглядів тривалих термінів ув’язнення.

"Служба безпеки України спільно з Національною поліцією знешкодила у Києві дві нарколабораторії. У результаті спецоперації затримано сімох учасників, серед організаторів – 35-річний киянин, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за торгівлю наркотиками. Встановлено, що готовий "товар" наркоторговці збували двома каналами: перший – переправляли через поштовий сервіс, другий – продавали через систему так званих "закладок". Щомісяця зловмисники виробляли понад 50 кг психотропів", – розповіли в пресслужбі.

Як зазначили в Службі безпеки, для замаскованого переправлення "продукції" ділки приховували його під виглядом біодобавок і відправляли виключно перевіреним "клієнтам". Для конспірації розрахунок проводився через електронний гаманець. Після транзакції покупець отримував телефоном координати схованки.

За оперативними даними, компоненти для виготовлення психотропів ввозилися з однієї з країн ЄС. За даними слідства, до організації однієї з "лабораторій" причетне подружжя киян. Вони облаштували заборонене виробництво на території домоволодіння свого спільника на Чернігівщині.

"Іншу нарколабораторію четверо зловмисників облаштували у квартирі в Подільському районі столиці. Правоохоронці задокументували факти безпосереднього виготовлення та збуту зловмисниками великих партій амфетаміну, мефедрону та альфа-PVP", – додали в СБУ.

Під час обшуків правоохоронці вилучили заборонені речовини на суму понад 3,5 млн гривень. Судом затриманим обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв OBOZ.UA, правоохоронці Києва викрили раніше судимих зловмисників, які налагодили злочинну схему розповсюдження психотропів. Під час обшуків у них вилучили "товару" на суму близько 400 тисяч гривень.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом