Вважаються небезпечними: Міноборони знайшло майже 340 тонн неякісних продуктів для ЗСУ
Вважаються небезпечними: Міноборони знайшло майже 340 тонн неякісних продуктів для ЗСУ

Вважаються небезпечними: Міноборони знайшло майже 340 тонн неякісних продуктів для ЗСУ

У Міноборони заявили, що не допустили продукти через порушення маркування, проблеми з документами, а також через закінчення їхнього терміну придатності.

Міністерство оборони запобігло постачанню майже 340 тонн неякісних і небезпечних продуктів для українських військових протягом червня. Про це йдеться на сайтівідомства.

Повідомляється, що в результаті перевірок суб'єктів господарювання перед постачанням у військові частини було забраковано харчових продуктів загальною вагою 321 тисячу 787 тонн. Безпосередньо під час перевірок у військових частинах не допущено до забезпечення особового складу харчовими продуктами загальною вагою 16 тисяч 419 тонн.

Чому забракували продукти

У Міністерстві назвали головні причини недопуску:

  • невідповідність вимогам нормативних документів — Державних стандартів України (ДСТУ) і технічних умов (ТУ);
  • відсутність документів, що засвідчують якість і безпеку харчових продуктів;
  • порушення маркування або його відсутність;
  • прострочені харчові продукти.

У Міноборони зазначили, що, згідно із законодавством, продукція, що має хоча б одне з перерахованих порушень, вважається небезпечною.

Нагадаємо, Міноборони покарало іноземного постачальника, який надав неякісний одяг і затримав терміни, на 180 млн гривень. Міноборони звернулося до міжнародного арбітражу щодо стягнення з постачальника коштів за несвоєчасну поставку та накладення на нього штрафних санкцій.

Також у червні в Міноборони розповіли, як працюватиме е-бронювання. Профільні міністерства готуються до запуску бета-тестування сервісу електронного бронювання працівників на порталі "Дія".

Теги по теме
Украина Вооруженные силы Украины продукты
Источник материала
Поделиться сюжетом