Зітхнете з полегшенням: як позбутися комариних укусів, які сверблять
Зітхнете з полегшенням: як позбутися комариних укусів, які сверблять

Зітхнете з полегшенням: як позбутися комариних укусів, які сверблять

Існує кілька простих і доступних способів, які допоможуть вам позбутися цього неприємного відчуття.

Докучливі комарі можуть завдати чимало незручностей, а свербіж від їхніх укусів часом зводить з розуму. На щастя, існує кілька простих і доступних способів, які допоможуть вам позбутися цього неприємного відчуття.

Алое вера

Алое вера - це універсальний засіб, який використовується для різних цілей. Він охолоджує шкіру після сонячних опіків, допомагає в боротьбі з акне, а також ефективний у разі свербіння від комариних укусів, пише Tips and Tricks. Алое вера заспокоює шкіру, знімає запалення і сприяє загоєнню подряпин, якщо ви розчесали місце укусу до крові.

Бананова шкірка

Цей засіб може здатися незвичним, але він дійсно працює. Просто натріть комариний укус внутрішнім боком бананової шкірки. Цукор, що міститься в шкірці, витягує вологу з місця укусу, зменшуючи свербіж.

Кубики льоду

Якщо вас щойно вкусив комар, негайно зверніться до морозильної камери. Охолодіть місце укусу якомога швидше, щоб запобігти свербежу.

Чого бояться комарі?

Комарі недолюблюють певні запахи - наприклад, іланг-ілангу, лемонграсу, цитронелли, евкаліпта, лаванди та ялівцю. Це можна використати проти них: достатньо додати 3-5 крапель ефірної олії в аромалампу за кілька годин до сну і ще кілька крапель - на край ковдри або пледа.

Покладіть кілька кубиків льоду у фланелевий або чайний рушник і прикладіть до укусу на двадцять хвилин. Холод допоможе зменшити свербіж і зняти набряк. Якщо укусів багато, можна прийняти холодний душ із льодом.

Сіль

Сіль - ще один природний засіб, який підсушує укус комара, тому свербіж зникає швидше. Для цього найкраще підходить соляний скраб. Змочіть шкіру в місці укусу, візьміть трохи крупної солі та обережно масажуйте. Залиште сіль на деякий час, а потім змийте теплою водою. Можливо, спочатку буде трохи щипати, але свербіж зникне майже миттєво.

Засоби для боротьби з комахами інфографіка / Інфографіка: Главред

Зубна паста

Зубна паста корисна не лише для гігієни ротової порожнини. Вона підсушує прищі та допомагає при укусах комарів. Використовуйте пасту з ментолом або м'ятою. Нанесіть невелику кількість пасти на укус і залиште на деякий час. Місце укусу швидко підсохне і свербіж зникне.

Источник материала
Поделиться сюжетом