7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Австрія направить кількасот військових до складу сил швидкого реагування ЄС
Австрія направить кількасот військових до складу сил швидкого реагування ЄС

Австрія направить кількасот військових до складу сил швидкого реагування ЄС

Австрія направить кілька сотень військовослужбовців до складу сил швидкого реагування ЄС (EU Rapid Deployment Capacity).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у середу австрійське інформагентство APA з посиланням на міністерку оборони Австрії Клаудію Таннер.

«Міністерка оборони Клаудіа Таннер у вівторок зустрілася з представниками Німеччини та Швейцарії на щорічній зустрічі «D-A-CH meeting» в Райхенау-ан-дер-Ракс, Нижня Австрія. Однією з важливих тем була запланована спроможність ЄС до швидкого розгортання. Після переговорів Таннер повідомив агентству APA, що Австрія надасть «кілька сотень» військових, зокрема, у сфері логістики», - йдеться у повідомленні.

За словами очільниці оборонного відомства Австрії, точна кількість військових, які Австрія направить до EU RDC, наразі не визначена. Планується, що загалом 5 тис. військових, які мають бути готові до розгортання у 2025 році, забезпечать більш швидке реагування ЄС на кризові ситуації.

Як повідомляє АРА, Німеччина та Австрія виступають за розміщення сил швидкого реагування ЄС на Західних Балканах як резерву, щоб вони могли бути напоготові в разі можливої ескалації. «Для нас все ще необхідно зосередити увагу на цьому регіоні», - заявила Таннер.

Зазначається, що під час зустрічі міністерка оборони Австрії, її швейцарська колега Віола Амгерд та державний секретар Міністерства оборони Німеччини Томас Гітшлер також домовилися продовжувати підтримувати Україну на «різних рівнях» у її відбитті російської агресії. Також було обговорено близькосхідний конфлікт та питання міжнародного врегулювання криз. Ще однією темою робочих переговорів між двома нейтральними державами і членом НАТО Німеччиною був розвиток європейської ініціативи ППО «Небесний щит».

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2022 року міністри закордонних справ та оборони країн ЄС затвердили концепцію Євросоюзу у сфері оборони та безпеки “Стратегічний компас”, яка, зокрема, передбачає створення сил швидкого реагування чисельністю до 5 тис. військовослужбовців.

Источник материала
Поделиться сюжетом