7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Автоцивілка за 5 хвилин: як оформити електронний поліс ОСЦПВ онлайн
Автоцивілка за 5 хвилин: як оформити електронний поліс ОСЦПВ онлайн

Автоцивілка за 5 хвилин: як оформити електронний поліс ОСЦПВ онлайн

Наявність страхового поліса ОСЦПВ у більшості водіїв регламентується законом. Це такий самий важливий та необхідний документ, як водійське посвідчення чи свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Автоцивілка забезпечує фінансову підтримку власникові, якщо його дії на дорозі спричинили ДТП. У разі аварії страхова компанія сплатить збитки постраждалій стороні замість господаря автомобіля.

Завдяки процесу диджиталізації, що активно впроваджується в нашій країні, сьогодні оформити страховий поліс ОСЦПВ можна онлайн і буквально за кілька хвилин. Власникові автомобіля не потрібно підлаштовувати своє життя під робочі години страхувальника, а документ у цифровій формі неможливо пошкодити чи загубити. Розповідаємо, як оформити електронний поліс ОСЦПВ у 2024 році максимально швидко і просто.

Електронний поліс ОСЦПВ: головні переваги

В Україні на законних підставах діють два формати поліса обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників — традиційна паперова і сучасна цифрова страховка. Обидва варіанти мають однакову юридичну силу. За даними МТСБУ, тільки за перші чотири місяці 2024 року було укладено 1,2 млн договорів ОСЦПВ в електронному вигляді, що становить 74% від загальної кількості оформлених обов’язкових автостраховок.

Головні переваги цифрової автоцивілки, що мотивують власників транспортних засобів обирати саме цей варіант документа — швидкість процедури оформлення та зручність у використанні. До 2018 року водіям було необхідно збирати безліч документів, відвідувати офіс страхової компанії та чекати в «живих» чергах. Зараз оформити поліс ОСЦПВ можна в будь-який зручний час, навіть не виходячи з дому. На відміну від традиційного паперового бланка, Е-документ буде завжди під рукою — його можна зберегти на планшеті чи смартфоні та за необхідності надати працівникам поліції. Цифрова автоцивілка також з’явиться в застосунку Дія. Перевірити актуальність електронного страхового поліса можна будь-коли в загальнодоступній базі Моторно-транспортного бюро. 

Як оформити автоцивілку онлайн: покрокова стратегія

Один з найзручніших вебмайданчиків, що дозволяє оформити електронний поліс страхування авто, — Portmone. Інтерфейс платформи зручний та інтуїтивно зрозумілий, а процедура займає не більше 15 хвилин. Щоб придбати автоцивілку онлайн, необхідно:

  1. Створити обліковий запис на сайті Portmone. 
  2. Вибрати категорію «Страхування» в головному меню.
  3. На сторінці з послугами натиснути на пункт «Автоцивілка».
  4. Вказати всю необхідну інформацію про транспортний засіб — підказки дозволять не помилитися під час введення даних.
  5. Вибрати страховий поліс.
  6. Заповнити особисту інформацію та натиснути кнопку «Оформити поліс».

Заплатити за послугу можна за допомогою картки будь-якого українського банку. Коли транзакцію буде здійснено, на електронну адресу, вказану під час оформлення або закріплену за обліковим записом, надійде документ страхування у форматі PDF. Готово — процедура є абсолютно не складною.

Додатковою перевагою для автовласників, що оформили поліс ОСЦПВ через Portmone, є надходження кешбеку в розмірі 10% від сплаченої суми на бонусний рахунок.

Варто зауважити, що за допомогою функцій Portmone також можна сплачувати рахунки за комунальні послуги, переказувати гроші з картки на картку, поповнювати мобільний, виконувати податкові зобов’язання перед державою та багато іншого. Це зручна платформа для розв’язання багатьох фінансових питань, що дозволяє максимально спростити та пришвидшити процес щоденних розрахунків.

Источник материала
Поделиться сюжетом