Червоне вино допоможе від опіків на сонці: як це працює
Червоне вино допоможе від опіків на сонці: як це працює

Червоне вино допоможе від опіків на сонці: як це працює

У розпал літнього сезону особливо важливо зберігати здоровий вигляд шкіри і уникати сонячних опіків. Спеціалісти кажуть про те, що понад 40 % протестованих сонцезахисних засобів не відповідають вимогам.

Проведені дослідження виявили, що хоча сонцезахисні засоби ефективні для захисту від UVB-променів (тих, які викликають відчуття печіння), вони не захищають від UVA-променів (тих, які утворюють зморшки на гладкій шкірі). Про це йдеться у матеріалі видання Eat This Not That.

Водночас фахівці підказали кілька найкращих продуктів, якими ви повинні запастися, щоб уникнути опіків шкіри.

Червоне вино

Вживаючи червоне вино у помірних кількостях, ви можете накопичити запаси антиоксидантів, які матимуть ефект УФА. Адже у вині міститься поживна речовина, яка називається флавоноїдом, який гарантує, що ви не отримаєте зворотної реакції сонячних опіків. Водночас склянка червоного вина багатого антиоксидантами напою не тільки допоможе вам розслабитися, але й допоможе вам боротися з раком шкіри. Це обумовлено тим, що флавоноїди перешкоджають утворенню в шкірі так званого активного кисню, або АФК. А ці молекули небезпечні тим, що справляють різноманітні шкідливі ефекти, змінюючи ключові клітинні функції, і навіть можуть призвести до загибелі клітин.

Солодка картопля

Якщо вам зненацька захотілося чогось солодкого, вживайте солодку картоплю, адже вона наповнена смаком і калієм, але й містить велику кількість особливого виду вітаміну А під назвою бета-каротин, який міститься лише в рослинах. Причому цей вітамін має вирішальне значення для отримання достатньої кількості для створення команди антиоксидантних мікроелементів. Зрештою, ця група антиоксидантів діятиме як захисний щит від сонця.

Оливкова олія

У свої улюблені страви додавайте трохи оливкової олії, адже вона є природним блокатором сонця. Дієтологи пояснюють, що високий рівень рослинного пептиду, який міститься в оливковій олії під назвою сквалан, захищає чутливі ліпіди або жири шкіри, тому ваша шкіра не буде вигорати на сонці.

Полуниця

Встановлено, що у одній порції полуниці більше вітаміну С, ніж в середньому апельсині. А лише одна чашка полуниці перевищує вміст вітаміну С у середньому апельсині приблизно на 15 мг. Відомо, що цей протизастудний вітамін, який ми споживаємо взимку, також може допомогти нам залишатися здоровими влітку. Крім того вітамін С відіграє головну роль у боротьбі з видами вільних радикалів, які є основною причиною численних негативних змін шкіри.

Авокадо

Цей фрукт містить вітамін Е, який також є потужним антиоксидантом, що здатен захищати вашу шкіру від пошкодження вільними радикалами. Крім того, вітамін Е також є допомагає у боротьбі зі старінням, адже коли ви їсте авокадо, ви не тільки захищаєте свою шкіру від зморшок, викликаних UVA-променями, ви також боретеся з наслідками біологічного старіння.

Лосось

Ця риба є дійсно особливо, адже вона має високий вміст омега-3 жирних кислот. Результати одного з проведених досліджень переконливо довели, що риба, багата омега-3, захищає від сонячних опіків і будь-яких змін у ДНК, які можуть призвести до раку.

Гранат

Це чудове джерело антиоксидантів, які уповільнюють і запобігають окисному стресу, викликаному вільними радикалами, які завдають шкоди гладкій шкірі. Водночас дослідження, проведене техаським A&M, показало, що гранатові зерна захищають клітини від пошкодження або руйнування після впливу сонячних променів.

Раніше OBOZ.UA розповів, як краще позбутися зморшок і пігментних плям.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом