7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чоловік, у якого діагностували затримку розвитку, відмовився від повістки: що було далі
Чоловік, у якого діагностували затримку розвитку, відмовився від повістки: що було далі

Чоловік, у якого діагностували затримку розвитку, відмовився від повістки: що було далі

ВЛК визнала українця придатним. Раніше медики встановили у нього раннє органічне ураження ЦНС та соціально-педагогічну занедбаність.

Українець проігнорував "бойову повістку", бо не був згоден з висновком військово-лікарської комісії. Про це відомо з вироку Київського районного суду Харкова від 1 липня.

Порушення мобілізації: що скоїв ухилянт

29 вересня 2023 року українець був визнаний ВЛК придатним до військової служби. Права на відстрочку він не мав, тож йому спробували вручити "бойову повістку". Однак від мобілізації чоловік відмовився й 1 жовтня не з’явився. Це кваліфікували як ухилення від призову.

Позиція самого порушника мобілізації

На суді ухилянт визнав себе частково винним. Він підтвердив, що пройшов медогляд та отримав повістку, але проігнорував її. Однак чоловік переконаний, що насправді непридатний до служби. Він підкреслив, що не згоден з висновком лікарів. Окрім того, порушник заявив, що має хворих батьків та є єдиним годувальником у сім’ї.

Як чоловіка покарали за порушення мобілізації

За даними суду, у дитинстві харків’янин мав затримку психомоторного розвитку. У 2011 році йому діагностували наслідки раннього органічного ураження ЦНС з інтелектуально-мнестичним зниженням. У 2023 році медики зафіксували, що у чоловіка соціально-педагогічна занедбаність.

У довідці ВЛК також було вказано, що чоловік має міопію слабкого ступеня. Однак цей діагноз не робить його непридатним до служби. У вироку зазначено, що наявність на утриманні батьків-пенсіонерів доведено не було.

Ухилянта визнали винним та засудили до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, на Одещині експрацівник податкової міліції отримав від ТЦК штраф у розмірі 17 тисяч гривень. Він авторизувався у застосунку "Резерв+", але був покараний за не оновлення даних.

Юристка Лариса Кісь розповіла, чи можна не служити у ЗСУ, якщо вже сплатив штраф за неявку у ТЦК.

Источник материала
Поделиться сюжетом