7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Державне телебачення КНДР замінило трансляцію через китайський супутник на російський
Державне телебачення КНДР замінило трансляцію через китайський супутник на російський

Державне телебачення КНДР замінило трансляцію через китайський супутник на російський

ЗМІ відзначають, що зміна відбулась на тлі певної напруги у відносинах КНДР та Китаю і одразу після візиту Володимира Путіна до Пхеньяна.

Північна Корея перевела мовлення державного телебачення на російський супутник замість китайського. Про це повідомляє The Record з посиланням південнокорейського мовника KBS .

Міністерство об’єднання Південної Кореї, яке має на меті сприяти створенню єдиної суверенної держави на Корейському півострові, заявило в понеділок, що Північна Корея припинила використовувати китайський супутник і тепер транслює сигнал через російський супутник.

Як пише видання, це значно скоротило аудиторію, яка може приймати сигнал телеканалу. KBS повідомила, що сигнали з російських супутників перекриваються з певними внутрішніми діапазонами частот, що ускладнює прийом передачі в Південній Кореї.

Наразі незрозуміло, чому Північна Корея вирішила змінити супутник. Місцеві ЗМІ повідомляють, що це може бути пов’язано з нещодавньою напругою у відносинах КНДР та Китаю. Крім того, поточний китайський супутник, доступний Пхеньяну, наближається до кінця свого терміну служби, який очікується в 2027 році.

KBS відзначає, що перехід відбувся менш ніж за два тижні після візиту очільника Росії Володимира Путіна до КНДР на початку червня, під час якого він підписав угоду про стратегічне партнерство з Кім Чен Ином. Угода поглиблює відносини між двома країнами, в тому числі військово-технічне співробітництво.

  • Читайте також: «Кім направить війська та зброю на допомогу Росії; Китай благословляє»: кремлеграм — про візит Путіна до Пхеньяна

Фото: зустріч Путіна з Кім Чен Ином у червні / Wikimedia Commons

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Россия Китай КНДР
Источник материала
Поделиться сюжетом