7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
До реєстру нерухомих пам’яток можуть внести ще близько 70 тисяч об'єктів
До реєстру нерухомих пам’яток можуть внести ще близько 70 тисяч об'єктів

До реєстру нерухомих пам’яток можуть внести ще близько 70 тисяч об'єктів

До Державного реєстру нерухомих пам’яток України (єПам’ятка) ще може бути внесено близько 50-70 тисяч об'єктів культурної спадщини.

Про це сказала заступниця міністра культури та інформаційної політики Анастасія Бондар в коментарі Укрінформу.

"Ми цей реєстр почали розробляти ще до повномасштабного вторгнення, і та інформація, яку ми могли зібрати десь на січень 2022 року, вона туди внесена. На жаль, ті території, які вже були окуповані на той момент, про них інформація в реєстр не попала. Але ми розуміємо, що це ще десь близько 50-70 тисяч пам'яток", - сказала Бондар.

Вона зазначила, що наразі в міністерстві працюють над реєстром видавців та розповсюджувачів друкованої продукції, реєстром мережі закладів культури, реєстром майстрів народних та художніх промислів та над реєстром надавачів фінансової підтримки від держави в сфері культури.

За її словами, загалом реєстр нерухомих культурних пам'яток та реєстр музейної спадщини на сьогодні є найнеобхіднішими, щоб мати можливість документувати усі злочини РФ та доводити на міжнародній арені, що всі ці об'єкти належать до українського музейного фонду.

Як повідомлялося, до Державного реєстру нерухомих пам’яток України (єПам’ятка) вже було внесено дані щодо 105 532 об'єктів культурної спадщини.

У Міністерстві культури та інформаційної політики найближчим часом планують запустити електронний реєстр об'єктів музейної спадщини.

Источник материала
Поделиться сюжетом