Допомога Україні. Що ми отримаємо насправді від США?
Допомога Україні. Що ми отримаємо насправді від США?

Допомога Україні. Що ми отримаємо насправді від США?

США оголосили два нові пакети допомоги. Перший пакет – на $150 млн за програмою PDA. Це порівняно швидка передача зі складів армії США.

Включає: ракети до ЗРК HAWK, ракети до «хаймарсів», снаряди 155 і 105 мм, 81 мм міни, ПТРК (TOW, «джавеліни» і т.д.), стрілецька зброя, патрони та гранати, вибухівку, запчастини, обслуговування та ін.

Другий пакет – на $2,2 млрд за програмою USAI. Це розміщення замовлень промисловості виготовлення ракет до «петріотів» і «насамсам».

Як повідомлялося раніше, США планують змінити черговість виконання контрактів на постачання ракет, щоб Україна отримала їх швидше. Плюс у тому, що ракети будуть, мінус – на це потрібен час.

Вчора з'явилася інформація, що Нідерланди дозволили передачу 24 літаків F-16. Щодо чого відразу заверещав російський посол у цій країні. Мовляв, це законні цілі та ескалація!

Щодо законних цілей – скільки завгодно. А ось на рахунок ескалації – нісенітниця. Ескалює тільки Кремль, Захід якраз постійно гальмує, як у разі дозволу на удари по російській території.

Безумовно, РФ почне полювання на ці літаки, через якийсь час перший F-16 буде збитий або пошкоджений на землі. Це очікується, бо йде війна. Росіяни почнуть в екстазі заламувати руки. Як і будь-яка втрата – це буде недобре.

Але факт у тому, що F-16 розширять можливості нашої ППО. І це турбує росіян. У тому числі – тому що ускладнить завдання бомбардування КАБами.

І знову. Якщо до осені РФ не спроможеться форсувати мобілізацію, а в нашій армії надійде все обіцяне, разом з F-16, трохи легше.

Источник материала
Поделиться сюжетом