7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Дуда скликає засідання Радбезу перед самітом НАТО
Дуда скликає засідання Радбезу перед самітом НАТО

Дуда скликає засідання Радбезу перед самітом НАТО

Президент Польщі Анджей Дуда скликав на 8 червня, перед самітом НАТО, засідання Ради національної безпеки РП.

Про це Дуда заявив у четвер на брифінгу для ЗМІ у Центрі доктрин і підготовки ЗС Польщі у місті Бидгощ, передає кореспондент Укрінформу.

“Я вирішив скликати у понеділок, о 9-й ранку, перед нашим відльотом до Вашингтона, Раду національної безпеки, де буде можливість детально обмінятися думками та ідеями щодо того, що обговорюватиметься на саміті НАТО з політичної сторони”, - заявив Дуда.

Як зазначив глава польської держави, після наради у Бидгощі з керівництвом міноборони і військовим командуванням він передав віцепрем’єру, міністру національної оборони РП Владиславу Косіняку-Камишу рекомендації до нової Стратегії національної безпеки країни. За його словами, попередня стратегія була ухвалена нещодавно, в 2020 році, проте відтоді безпекова ситуація у східній Європі значно змінилася. Дуда висловив сподівання, що вже незабаром Польща матиме актуалізований документ, який відповідатиме потребам національної безпеки РП.

Президент Польщі також повідомив, що на зустрічі з військовим керівництвом йшлося про створення Центру аналізу, підготовки й навчання НАТО-Україна щодо обміну досвідом між військовими Альянсу й України. Дуда висловив сподівання, що цей центр упродовж найближчих двох років отримає відповідну сертифікацію і розпочне свою роботу.

Як повідомлялося, саміт НАТО відбудеться 9-11 липня у Вашингтоні.

Як передавало агентство, Варшава на саміті НАТО у Вашингтоні проситиме про подальше посилення східного флангу Альянсу, а також оприлюднить свою позицію щодо створюваного у Бидгощі (північ Польщі) Центру аналізу, підготовки та навчання НАТО-Україна.

Теги по теме
Польща НАТО
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны