Ганна Красноступ: «МКІП бачить, що з населенням 66+ краще працювати офлайн і доносити медіаграмотність у розмовній формі»
Ганна Красноступ: «МКІП бачить, що з населенням 66+ краще працювати офлайн і доносити медіаграмотність у розмовній формі»

Ганна Красноступ: «МКІП бачить, що з населенням 66+ краще працювати офлайн і доносити медіаграмотність у розмовній формі»

Пенсіонери складають приблизно третину населення України, тому ця категорія громадян потребує особливої уваги при розробці проєктів з медіаграмотності.

Про це розповіла директорка департаменту інформаційної політики та інформаційної безпеки Міністерства культури та інформаційної політики України Ганна Красноступ під часпрезентації досліджень «Індекс медіаграмотності: Українці 66+» та «Індекс медіаграмотності: ВПО», підготовленого «Детектором медіа» спільно з Національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр».

За її словами, дослідження щодо аудиторії 66+ є дуже важливим для МКІП, тому що під час реалізації будь-яких проєктів міністерство має бачити тенденції і бути орієнтованим на споживача.

Ганна Красноступ додала, що, за даними Міністерства соцполітики, станом на 2023 рік в Україні нараховувалося 10 млн 680 тисяч пенсіонерів: «Зрозуміло, що не всі пенсіонери - це люди 66+, це різні категорії. Але ми свідомі того, що з урахуванням інформації Держстату, це дослідження орієнтовно стосується третини населення, які потребують особливої уваги та підходів в реалізації будь-яких активностей. Міністерство побачило, що з населенням 66+ треба працювати офлайн, а не онлайн, робити заходи, де можлива дискусія, можливість зустрітися і переговорити все в доступній формі. Саме у форматі спілкування впроваджувати і популяризувати медіаграмотність та цифрові компетенції».

Нагадаємо, у квітні «Детектор медіа» презентував дослідженняіндексу медіаграмотності серед ветеранів.

Скриншот відео: Ганна Красноступ/Ukrinform TV/ютуб

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом