7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Гігантські зуби, а голова нагадує сидіння для унітазу. У Намібії знайшли рештки болотного монстра
Гігантські зуби, а голова нагадує сидіння для унітазу. У Намібії знайшли рештки болотного монстра

Гігантські зуби, а голова нагадує сидіння для унітазу. У Намібії знайшли рештки болотного монстра

Вчені знайшли рештки велетенського болотного монстра у Намібії, що жив на території країни близько 280 мільйонів років тому. Тварина, будова тіла якої нагадує саламандру, мала гігантські зуби та плескату голову, що схожа на сидіння для унітазу. Дослідники вважають, що через особливу форму, істота могла бути найвищим хижаком у своїй екосистемі.

Болотяний монстр, якого науковці назвали Gaiasia jennyae, існував на планеті приблизно на 40 років раніше, від появи перших динозаврів, пише Live Science. Найімовірніше, основним середовищем існування істоти було дно водойм.

Дослідники виявили скам’янілості чотирьох особин саламандри на північному заході Намібії: "Коли ми знайшли цей величезний екземпляр, який просто лежав на відкритому просторі, як гігантська конкреція, це було справді шокуюче. Побачивши його, ми зрозуміли, що це щось зовсім нове".

Gaiasia jennyae – рання хребетна істота, що має проміжні ознаки між рибою та повноцінною чотириногою твариною. Болотяний монстр мав зябра та дві пари кінцівок, що не були повністю сформовані для пересування по суші.

Відповідно до знайдених рештків, довжина черепа Gaiasia jennyae становила 61 сантиметр. Вчені припускають, що загальний розмір тварини міг сягати 2,5 метрів, який значно перевищував ріст людини чи інших представників його виду.

Дослідник Музею Філда в Чикаго Джейсон Пардо зазначив, що болотяний монстр мав величезні щелепи, що робили його найсильнішим хижаком екосистеми: "У нього велика, плоска голова, схожа на сидіння унітазу, яка дозволяє широко відкривати рот і всмоктувати здобич. Він має величезні ікла, а вся передня частина рота – це просто гігантські зуби".

Раніше OBOZ.UA писав, у Норвегії під кам'яними колами виявили унікальне поховання дітей.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом