7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Італія оголошує тривогу через активність вулкана Етна
Італія оголошує тривогу через активність вулкана Етна

Італія оголошує тривогу через активність вулкана Етна

Італія підвищила рівень тривоги до жовтого через викиди лави, підземні поштовхи та ризик активнішої діяльності вулкана Етна на острові Сицилія і вулкана Стромболі в Тірренському морі.

Італія підвищила до жовтого рівень тривоги, у зв'язку з активністю вулкана Етна, розташованого на південному острові Сицилія.

Пише УНН з посиланням на Etna Life та DW.

Деталі

Викид лави і поштовхи навколо вулкана Етна на Сицилії викликали тривогу в Італії. Поки що активність Етни залишається не вищою за середній рівень.

Жовтий рівень запроваджено у зв'язку з фактом "викидів лави", фіксацією підземних поштовхів, а також ризиком того, що ситуація може швидко перейти до "більш енергійної".

Доповнення

До активізації Етни додається активність вулкана Стромболі, розташованого на острові в Тірренському морі на півдні Італії, який учора зареєстрував хмару попелу з вибухами і викидами магми.

Довідково

Стромболі, що дав назву типу дуже вибухового виверження, розташований на архіпелазі Еолійських островів, недалеко від Сицилії.

Тут традиційно фіксують подібні виверження, що стали туристичною визначною пам'яткою на острові.

Своєю чергою, епізоди вивержень Етни типові для її діяльності і покривають попелом навколишні міста.

З 1977 року до теперішнього часу їх було сотні, включно з винятковою послідовністю з 66 поштовхів у період із січня до серпня 2000 року і близько 50 у період із 2011 до 2013 року.

Источник материала
Поделиться сюжетом