7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кім Чен Ин може відправити війська в Україну: Жданов розкрив серйозні наслідки
Кім Чен Ин може відправити війська в Україну: Жданов розкрив серйозні наслідки

Кім Чен Ин може відправити війська в Україну: Жданов розкрив серйозні наслідки

Санкції можуть торкнутися не тільки Північної Кореї, а й Китаю, оскільки саме він є головним меценатом існування Північної Кореї.

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов в інтерв'ю Главреду розповів, наскільки ймовірним є те, що Кім Чен Ин таки відправить свої війська в Україну і північні корейці дійсно братимуть участь у війні на боці Росії.

Жданов вважає, що ймовірність відправки військ КНДР в Україну існує, але вона невисока. Кім Чен Ин не настільки дурний, щоб потрапити ще під одну хвилю санкцій.

"Причому ці санкції можуть торкнутися не тільки Північної Кореї, а й Китаю, оскільки саме він є головним меценатом існування Північної Кореї. Тому така загроза є, але ймовірність реалізації такого сценарію не дуже велика. Путін, безумовно, дуже хоче залучити до війни і КНДР, тому що поява будь-якої третьої сторони на полі бою в цьому конфлікті підвищує статус самої війни. Лаврова пустили на конференцію в Нью-Йорк, і там він заявив, що Росія готова до переговорів, але з Європою, не з Києвом. Підвищення статусу війни якраз і означатиме підвищення рівня переговорів - не з Києвом, а з колективним Заходом. Чи братимуть у них участь США - це другорядне питання на цьому етапі. Москва готова розмовляти з Брюсселем, особливо зараз, коли Орбан головує в Раді ЄС, і це для неї було б вигідно", - пояснив експерт.

Жданов також наголосив, що поява третьої сторони вигідна Росії. Тоді Путін скаже, що це регіональна війна, тому з Києвом розмовляти нема чого, а говорити потрібно з меценатами, які підтримують Київ.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовик, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 900 тисяч підписників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Нагадаємо, що

Більше цікавих новин:

Источник материала
Поделиться сюжетом