7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Китай розпочав публічні консультації щодо відповідності правилам вуглецевого ринку
Китай розпочав публічні консультації щодо відповідності правилам вуглецевого ринку

Китай розпочав публічні консультації щодо відповідності правилам вуглецевого ринку

Китай розпочав публічні консультації щодо відповідності правилам вуглецевого ринку у 2024-2025 роках, які помірно посилили постачання дозволів на викиди в Китаї (СЕА) і створили стимул для ліквідності ринку, повідомляє SBB Daily Briefing.

Як зазначається, схема торгівлі викидами Китаю, або ETS, охоплює лише сектор виробництва електроенергії, однак вона вже стала найбільшим у світі вуглецевим ринком за обсягами охоплених викидів.

Наразі понад 5 млрд т CO2e, або 40% річних викидів країни, знаходяться під дахом ETS.

В повідомленні підкреслюється, що на початку цього року МЕЕ опублікувало проєкт консультаційного документа для внутрішнього розповсюдження серед енергетичних компаній. Останній консультаційний документ, відкритий для громадськості, послабив заходи щодо посилення поставок CEA порівняно з попередньою версією.

У ETS Китаю CEA призначаються компаніям на основі контрольних показників інтенсивності вуглецю. У минулому контрольні показники інтенсивності викидів вуглецю визначалися як кількість викидів, які генеруюча установка може викидати безкоштовно за кожну мегават-годину електроенергії, що постачається користувачам.

Наголошується, що для цього періоду відповідності контрольні показники інтенсивності вуглецю встановлюються на основі обсягу виробництва електроенергії, а не постачання електроенергії користувачам. У консультаційному документі MEE зазначила, що коригування було зроблено, оскільки, порівняно з постачанням електроенергії користувачам, обсяги виробництва електроенергії безпосередньо вимірюються виробниками.

Отже, таке коригування може підвищити точність звітності про викиди ETS. У минулому China ETS повністю дотримувався дворічного циклу відповідності. Таким чином, ажіотаж на ринку спостерігався лише з наближенням останнього терміну здачі звітності.

Протягом цього періоду відповідності, попри контрольні показники інтенсивності викидів, які все ще встановлюються на дворічній основі, компанії зобов’язані відмовитися від CEA для своїх викидів за 2023 рік до 31 грудня 2024 року, а для своїх викидів за 2024 рік – до 31 грудня 2025 року.

Аналітики очікували, що це коригування покращить ліквідність ринку, особливо в перший рік періоду відповідності.

Источник материала
Поделиться сюжетом