Колишньому міському голові Вовчанська, який дякував РФ в інтерв’ю російським медіа, повідомили про підозру
Колишньому міському голові Вовчанська, який дякував РФ в інтерв’ю російським медіа, повідомили про підозру

Колишньому міському голові Вовчанська, який дякував РФ в інтерв’ю російським медіа, повідомили про підозру

За даними слідства, після втечі до Бєлгородської області РФ фігурант казав в інтерв'ю російським виданням про те, що вважає своєю батьківщиною Харківську область у складі РФ, а також просував російські наративи про «один братський народ та просвітлення у головах українців».

Колишньому міському голові Вовчанська Харківської області повідомлено про підозру у за статтями про державну зраду, колабораціонізм та визнання правомірною тимчасової окупації частини території України. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури. 

За даними слідства, чоловіка обрали на посаду мера восени 2020 року. Під час захоплення росіянами міста він добровільно обійняв псевдопосаду «керівника Вовчанського територіального округу управління Тимчасової цивільної адміністрації Вовчанського району Харківської области» та займався питаннями так званого соціального захисту населення. 

Восени 2022 року фігурант втік до Бєлгородської області і почав давати інтерв’ю російським медіа. Зокрема, він дякував Росії, що його «прийняли, як рідного», казав, що вважає своєю батьківщиною Харківську область у складі РФ і просував наративи про «один братський народ та просвітлення у головах українців».

Водночас, як зауважують в Офісі генпрокура, у березні 2022 року, в коментарі Суспільному колишній посадовець казав, що не підтримує країну-агресора: «Коли зайшли, відібрали прапор з кабінету та зняли з міськради. Але серце ж в мене не вирвали й совість не забрали. Ми були й лишаємося проукраїнськими»

Наразі підозрюваний перебуває у розшуку. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Фото: Офіс генпрокурора

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом