Меткомбінат важко вивести з ладу: Світан припустив, як це вдалося ГУР в Росії
Меткомбінат важко вивести з ладу: Світан припустив, як це вдалося ГУР в Росії

Меткомбінат важко вивести з ладу: Світан припустив, як це вдалося ГУР в Росії

Військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан сказав 24 Каналу, що українські спецслужби знайшли ефективний спосіб виводити з ладу найбільші металургійні комбінати ворога. Також ці атаки є елементами ЦІПСО.

Подвійний удар

Оскільки Росія перевела свою економіку на військові рейки, то будь-який об'єкт російської економіки є військовим та ціллю для українських засобів ураження.

Зокрема металургійні заводи Росії, адже вони виготовляють сталь, яка також потрібна підприємствам ВПК для виробництва військової техніки.

Вивести з ладу – потрібно спробувати завдати ударів авіабомбами. Також можна знищити кисневих цехів або місткостей з киснем, після цього зупиняється технологічний процес варіння сталі,
– пояснив військовий експерт.

Ще один спосіб – знищення систем енергозабезпечення підприємства різного рівня генерації, перекидання електроенергії (ЛЕП) або станції зниження напруги (зокрема, трансформаторні підстанції).

По декількох напрямках українські спецслужби працюють, атакуючи кисневі цехи та підстанції, які живлять меткомбінат.

В Бєлгородській області підстанції горіли потужно, а стовб диму було видно здалека. Тому це подвійний удар, який окрім шкоди економіці ворога, впливає на морально-психологічний стан росіян,
– наголосив Роман Світан.

Нагадаємо, що внаслідок атаки Оскольський електрометалургійний комбінат був повністю знеструмлений. Через це зупинилися всі електродугові печі комбінату, в яких застиг метал. Для відновлення роботи необхідна повна чистка та заміна дугових елементів. Водночас дехто з працівників комбінату вважає, що буде потрібно встановлювати печі заново.

Источник материала
Поделиться сюжетом