7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Microsoft виплатить $14,4 млн працівникам, які постраждали через дискримінацію
Microsoft виплатить $14,4 млн працівникам, які постраждали через дискримінацію

Microsoft виплатить $14,4 млн працівникам, які постраждали через дискримінацію

Компанія Microsoft погодилася виплатити $14,4 мільйона для вирішення справи, в якій її звинувачують у дискримінаційних практиках щодо працівників у Каліфорнії, які використовували захищену відпустку, наприклад, відпустку для догляду за дитиною, батьківську відпустку, відпустку з інвалідності та відпустку у зв'язку з вагітністю. Про це йдеться на сайті департаменту громадянських прав США.

Департамент громадянських прав Каліфорнії розслідував дії компанії щодо порушень Каліфорнійського закону про робочі відносини й Американського закону про інвалідність. Угода повинна бути схвалена судом.

За заявами департаменту, працівники, які користувалися захищеною відпусткою, отримували менші бонуси й негативні оцінки роботи, що завдало шкоди їхнім можливостям отримати підвищення, акції компанії та просування по службі. Також стверджується, що Microsoft не зробила достатніх заходів для запобігання дискримінації, яка призвела до змін кар'єрного розвитку жінок, людей з інвалідністю й інших працівників.

Компанія повинна виплатити компенсацію постраждалим працівникам, які зазнали дискримінації з травня 2017 року до дати судових рішень. Також Microsoft зобов'язана найняти незалежного консультанта, який допоможе розробити політику та практики, щоб менеджери не використовували захищену відпустку в роботі з рішеннями про нагороди й кар'єрне зростання. Працівники відділу кадрів також пройдуть спеціальний тренінг із протидії дискримінації.

Источник материала
Поделиться сюжетом