7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Донеччині через російські обстріли за добу згоріли до 100 га пшениці
На Донеччині через російські обстріли за добу згоріли до 100 га пшениці

На Донеччині через російські обстріли за добу згоріли до 100 га пшениці

У Донецькій області російські обстріли та спричинені ними пожежі на полях знищили за добу до 100 га пшениці.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Головне управління ДСНС в області і опублікувало відповідні фотографії з місць пожеж.

«На Донеччині горять хлібні поля. Ворог навмисно знищує український врожай… Рятувальники вчора ліквідували загоряння пшениці на корені за межами м. Краматорськ. На місці події працювали рятувальники Краматорського гарнізону, які ліквідували загоряння на двох полях, вогнем знищено 89 га пшениці», - йдеться у повідомленні.

Також у середу, 3 липня, ворог обстріляв поле з пшеницею неподалік сіл Тарасівка та Катеринівка Краматорського району. Рятувальники, які прибули на місце події, оперативно ліквідували загоряння на загальній площі 9 га. Вони запобігли розповсюдження вогню на іншу частину поля, чим врятували 182 га пшениці на корені.

Крім того, за межами с. Миролюбівка того ж дня рятувальники ліквідували пожежу пшениці на корені, вогнем було знищено 2 га хліба.

«Окупанти продовжують обстрілювати українські поля з врожаєм. Це свідоме прагнення завдати шкоди нашому народу, позбавити їжі та підірвати економіку країни. Проте український дух незламний. Наші рятувальники самовіддано борються з наслідками обстрілів, рятуючи врожай та мінімізуючи шкоду», - наголосили в ДСНС.

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабного вторгнення в Донецькій області росіяни пошкодили майно 345 сільгосппідприємств, знищено або пошкоджено понад 3,6 тис. одиниць техніки, зокрема 133 комбайни та 503 трактори. Збитки в сільському господарстві регіону вже перевищують 5 млрд грн, найбільше постраждало рослинництво, де втрати – понад 3 млрд грн, і тваринництво – 1,1 млрд грн. Водночас найбільші збитки – а це на лінії зіткнення та на окупованих територіях - наразі порахувати неможливо.

Теги по теме
Обстрел пожар
Источник материала
Поделиться сюжетом