7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Первомайщині розкрито розбійний напад на родину фермера
На Первомайщині розкрито розбійний напад на родину фермера

На Первомайщині розкрито розбійний напад на родину фермера

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури затримано та повідомлено про підозру 39-річному мешканцю Одеської області за фактом нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло, вчинений в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 187 КК України).

За даними слідства, у грудні 2023 року у смт Криве Озеро підозрюваний разом з двома невстановленими особами проникли до будинку родини місцевого фермера – 74- річного чоловіка та його 69-річної дружини. Під погрозою ножа та зброї, зловмисники заволоділи грошовими коштами в сумі 4 тис дол США, 20 тис грн та зникли з місця події.

У ході вимагання грошей нападники погрожували власнику будинку відрізати вухо, ставили на спину увімкнену праску, наступали ногами на суглоби.

Підозрюваного затримано у порядку ст. 208 КПК України та за клопотанням сторони обвинувачення суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Первомайського районного відділу поліції ГУНП в Миколаївській області.

За вказане кримінальне правопорушення законодавством передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Миколаївська обласна прокуратура

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом