Наступ окупантів на Харківщину прийняв новий обіг: експерт розкрив деталі
Наступ окупантів на Харківщину прийняв новий обіг: експерт розкрив деталі

Наступ окупантів на Харківщину прийняв новий обіг: експерт розкрив деталі

Армія РФ формує нові ударні групи з метою відволікання ресурсів Сил оборони України зі сходу на північ. Про це розповів екс-глава Служби зовнішньої розвідки України генерал Микола Маломуж, додавши, що російська армія змінила тактику, вирішивши розширити зону бойових дій та посилити деякі напрямки військами, бойовою технікою та збільшеною кількістю обстрілів.

Ці удари включають авіаційні бомби КАБ, ракети та спроби проривів у місцях, де раніше не було великих угруповань. В результаті було розроблено операцію з ударами на Харківському напрямку, а також передбачалося направлення на Суми, щоб українські сили були змушені перекинути значні ресурси на північ.

«Проте плани окупантів на Харківському напрямку не увінчалися успіхом, оскільки Сили оборони України змогли їх зупинити. Незважаючи на важкі умови боїв, українські військові зуміли не лише стабілізувати ситуацію в районі Вовчанська та Липців, а й провести контрудари», - зауважив експерт.

Маломуж додав, що українські сили утримують сильні позиції у низці секторів міста та оточують агрегатний завод. Ці дії перспективні як для деблокування окремих напрямів, зайнятих ворогом, але й повного вигнання супротивника з регіонів.

Проте ситуація залишається вкрай напруженою. Російська армія продовжує формувати нові ударні групи та намагається перевірити напрямки Вовчанськ — Липці та інші, постійно погрожуючи Сумській дузі, передбачаючи можливі ротації чи передислокації українських сил зі сходу.

Останні новини України:

"Це стосується конкретних цілей": військовий експерт розповів, куди тепер полетять ATACMS.

Винищувачі F-16 в Україні: як зміниться хід війни.

Експерт розповів, чи НАТО може закрити небо над Україною.

Теги по теме
Украина Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом