Новітній український корвет і екіпаж готові - коли зможуть виконувати завдання
Новітній український корвет і екіпаж готові - коли зможуть виконувати завдання

Новітній український корвет і екіпаж готові - коли зможуть виконувати завдання

Український корвет "Гетьман Іван Мазепа" вже готовий до виконання завдань, екіпаж проходить тренування.

Новітній корвет, який отримав назву "Гетьман Іван Мазепа" вже готовий, він проходить тренування, як і його екіпаж. Після завершення всіх необхідних процедур він зможе виконувати бойові завдання у складі Військово-морських сил України. Про це в ефірі Ранок.LIVE повідомив речник ВМС Дмитро Плетенчук.

"Маємо його включити в склад Військово-Морських сил. Звісно, це така трошки непередбачувана галузь, як і будівництво будинку. Плюс-мінус дуже схожа система. Тому, звісно, коли його буде випробувано і поставлено на стрій, то можна буде вважати, що він перебуває у складі Військово-Морських сил", - зазначив Плетенчук.

Також речник зазначив, що наразі екіпаж корвета проходить підготовку у Туреччині. Щоб повністю опанувати систему корабля, екіпаж близько року проходитиме на ньому службу. Такий процес є дуже важливим у питанні бойового злагодження, а вже після цього періоду корвет і команда будуть повністю готовими до виконання бойових завдань.

Речник ВМС додав, що корабель є однією із найпотужніших одиниць у веденні війни, але екіпажу крім бойових завдань та їх виконання приходиться боротися ще й із морською стихією.

Нагадаємо, що корвет був побудований за проєктом Ada для ВМС України та є важливою частиною перспективного зміцнення Сил оборони України. На його борту вже встановлено артилерійське озброєння.

ВМС України у війні проти Росії

Раніше ми повідомляли, як українські ВМС, ракетні війська та дрони ліквідовують Чорноморський флот та практично знищили його.

Речник військово-морських сил ЗСУ зазначив, що за червень українські захисники змогли знищити 58 плавзасобівросійської окупаційної армії на Півдні України.

Також стало відомо, що спецпідрозділ Військово-морських сил України провів складу та багатоетапну операцію, в ході якої був евакуйований із тимчасово окупованої території морпіх Олександр.

Источник материала
Поделиться сюжетом