7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Окупанти погрожують українцям депортацією через відмову від паспорта РФ
Окупанти погрожують українцям депортацією через відмову від паспорта РФ

Окупанти погрожують українцям депортацією через відмову від паспорта РФ

На тимчасово окупованих територіях півдня росіяни погрожують вигнати українців через блокпост у Василівці, тих хто не буде отримувати паспорт РФ. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

«На захоплених землях є люди, які попри окупацію не можуть лишити рідний дім з різних обставин. Саме їх росіяни примусово паспортизують, в межах імперської політики», – йдеться в повідомленні.

Водночас у Центрі нацспротиву зауважують, що досі росіяни не змогли паспортизувати більшість населення й вимушені вдаватись до погроз.

Зокрема відомо, що під час останніх рейдів на півдні мешканцям обіцяли вигнати їх через блок-пост до України та конфіскувати майно.

«Таку практику окупанти вже неодноразово застосували й раніше. Місцевих мешканців показово вивозять на блок-пост й депортують з їх рідного краю», – повідомляють у Центрі нацспротиву.

Також повідомлялося, що на тимчасово окупованій частині Луганщини так звана місцева влада змінює законодавство, щоб передавати житло, яке вони визнали «безгосподарним», силовикам та мігрантам з Центральної Азії. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

До слова, російські окупанти заявили, що впродовж 30 діб націоналізують житло луганчан, які не повернуться на окуповану території і не перереєструють нерухомість за законодавством РФ. 

Читайте також:

  • Втрати росіян за 2023 рік вдвічі перевищили показники за 2022-й – статистика Росстату  
  • Глава Запорізької ОВА вимагає анулювати паспорти у частини громадян з окупованих територій 
  • Куди зник законпроєкт про множинне громадянство? Депутат пояснив небезпеку
Источник материала
Поделиться сюжетом