7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Перший окупант, засуджений за воєнний злочин: Україна не видала на обмін Вадима Шишимаріна
Перший окупант, засуджений за воєнний злочин: Україна не видала на обмін Вадима Шишимаріна

Перший окупант, засуджений за воєнний злочин: Україна не видала на обмін Вадима Шишимаріна

Про це повідомив очільник Департаменту війни Офісу генпрокурора. Також Юрій Бєлоусов розповів, скільки загарбників уже отримали вироки за воєнні злочини та відбувають покарання.

Вадима Шишимаріна не видали на обмін

Бєлоусов підтвердив, що перший засуджений за убивство мирного жителя російський військовий Вадим Шишимарін, якого суд першої інстанції засудив до довічного позбавлення волі, а апеляційний суд зменшив покарання до 15 років, наразі перебуває в Україні.

Не виключалося, що його можуть обміняти. Окупанти хотіли цього.

Це питання підіймалося, наразі Україна його не видає,
– наголосив очільник Департаменту війни Офісу генпрокурора.

Також розповів, що наразі отримали вироки суду за воєнні злочини та відбувають покарання 17 росіян. Бєлоусов відповів, хоче Україна обмінювати їх, чи ні.

У кожному випадку питання розглядається окремо. Коли б там не було наших людей, питання було б інше, а якщо ми розуміємо, що там наші люди, то це треба брати до уваги,
– зауважив посадовець.

Водночас додав, що це складний процес, до якого залучені Служба безпеки, Головне управління розвідки, які безпосередньо займаються цими перемовинами.

Я не виключаю можливості, що такі обміни потенційно можуть бути. Але, за загальними правилами, ми не обмінюємо саме тих, хто вчинив тяжкі злочини, бо це принципова позиція Офісу генерального прокурора,
– підкреслив Бєлоусов.

За майже 2,5 року повномасштабної війни з 17 засуджених за воєнні злочини не обміняли жодного. Росіяни періодично цікавляться ними.

Источник материала
Поделиться сюжетом