7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Підприємці Донеччини отримають щонайменше 73 млн грн держпідтримки
Підприємці Донеччини отримають щонайменше 73 млн грн держпідтримки

Підприємці Донеччини отримають щонайменше 73 млн грн держпідтримки

Уряд передбачив на 2024 рік для бізнесів Донеччини у межах політики «Зроблено в Україні» щонайменше 73 млн грн. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

Зазначається, що ці кошти будуть спрямовані на надання грантів, компенсацію відсоткових ставок за пільговими кредитами, надання відшкодування аграріям за купівлю української сільгосптехніки та інші програми в межах політики «Зроблено в Україні».

“Для нас вкрай важливо підтримувати підприємців у прифронтових регіонах, адже бізнеси, які залишились працювати на цих територіях, не тільки підтримують економіку, а й забезпечують людей роботою. Під час зустрічі із місцевим бізнесом обговорили можливості отримати фінансування за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» на умовах, коли заставу забезпечує держава або наші міжнародні партнери. Працюємо із банківським сектором, аби він активніше відновлював кредитування прифронтових територій”, – зазначила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, для таких регіонів умови програми «Доступні кредити 5-7-9%» покращені — ставки за кредитами знижені до 1% впродовж перших двох років, а потім ставка становитиме 5% – на інвестиційні цілі та 3% на фінансування оборотного капіталу. Ліміти фінансування програми були збільшені до 150 млн грн, а терміни кредитування — до 10 років.

Крім того, обговорили можливості використання доступних кредитів для відновлення енергетичних спроможностей бізнесу, інші програми — гранти на переробку, компенсації для аграріїв за придбання вітчизняної техніки.

Свириденко наголосила, що 73 млн грн, передбачені на підтримку підприємців Донеччини, не є лімітом, адже чим активніше бізнеси регіону подаватимуться на програми підтримки, тим більше коштів зможуть отримати.

Зазначається, що бізнес-активність регіону поступово відновлюється. За даними Донецької ОВА, кількість юридичних осіб, які сплачували податки за січень-квітень 2024 року зросла на 3,7% (до 4683) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Кількість фізичних осіб-підприємців, які сплачували податки в перші чотири місяці цього року, збільшилась на 32,8% і дорівнює 19 478.



Перегляди: 0
Источник материала
Поделиться сюжетом