7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Поклав життя на вівтар державності: на фронті загинув член Київської міської молодіжної ради Володимир Сергієвський
Поклав життя на вівтар державності: на фронті загинув член Київської міської молодіжної ради Володимир Сергієвський

Поклав життя на вівтар державності: на фронті загинув член Київської міської молодіжної ради Володимир Сергієвський

У боях за Україну на передовій загинув воїн та член Київської міської молодіжної ради Володимир Сергієвський із позивним "Ірландець". Життя захисника України обірвалося 4 липня.

Про це повідомили у пресслужбі ради. "Ірландець" служив у 72-й бригаді імені Чорних запорожців.

"Трагічна новина… загинув Герой, захисник України, член Київської міської молодіжної ради Володимир Сергієвський "Ірландець". Володимир віддав своє життя за нашу країну, за наші з вами мирні дні, за наше вільне сьогодення та майбутнє. Ворог забирає у нас найкращих. Київ втратив свого сина, брата, друга, побратима…", – сказано у повідомленні.

В установі зазначили, що про час та місце церемонії прощання з Героєм повідомлять згодом.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда у Facebook зазначила, що у 2018 році Володимир працював у "Київ Мілітарі Хабі", де опікувався спортивним напрямом. Пізніше він перейшов до "Муніципальної Охорони".

Захищаючи Україну на передовій, "Ірландець" також був активним членом Всеукраїнської профспілки захисників України, спортсменів та працівників сфер, зазначила Хонда.

Видання ТСН пише, що "Ірландець" загинув під Кураховим. З перших днів повномасштабного російського вторгнення Сергієвський боронив Київщину, брав учать у боях за Бахмут на Донеччині. 2 липня 2023 року там боєць отримав поранення. Після одужання і реабілітації він повернувся на фронт і боронив околиці Вугледара.

У бійця залишилася маленька донька.

У вівторок, 2 липня, побратим Володимира Ігор Маріо у Facebook написав, що вони потрапили під ворожий обстріл і дивом залишилися живими. "Дєд, Ірландець, Джамал, вітаю вас, брати, з Днем народження! Нехай вас Бог береже, як того разу або навіть краще!" – йдеться у повідомленні.

Цього ж дня "Ірландець" залишив під цим дописом коментар: "З днем народження, брати!".

Вже 4 липня Ігор Маріо написав про загибель Володимира. "Брате, як же так?…Чому йдуть найкращі? Вічна пам’ять. Честь", – написав військовий.

Як повідомляв OBOZ.UA, у боях на Куп’янському напрямку фронту загинув старший солдат, оператор-гранатометник Богдан Шевчук із Вінницької області. Життя молодого воїна обірвав ворожий обстріл.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны